Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
технология поянилка готовая.docx
Скачиваний:
59
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
99.4 Кб
Скачать

Гідроізоляційні роботи

Гідроізоляцію влаштовують для захисту фундаментів, стін та підлог підвалу. Для горизонтальної гідроізоляції використовують оклеїчну гідроізоляцію. Для вертикальної - фарбувальну. Ізолюємі поверхні очищають від зайвих предметів та сміття. Після цього поверхню просушують та грунтують.

Грунтовку готують з трьох частин бензина та однієї частини бітуму. Грунтовку необхідно наносити на прогріту поверхню. Ґрунтовку наносят за допомогою пістолету розпилювача, фарбопульта або кісті. Фарбувальну

ізоляцію наносят після висихання грунтовки за допомогою пістолетів розпилювачів та фарбопультів.

Монтаж плитних елементів сходових площадок та маршів

Плитні елементи, які своїми сторонами опираються на несучі конструкції кістяка будинку укладають на шар розчину і скріплюють один до одного і елементами несучого кістяка будинку. Шви між збірними елементами перекриття та покриття після їх укладання і закріплення замонолічують бетонною чи розчинною сумішшю. Усі збірні елементи перекриття та покриття монтують засібом на вісу за допомогою крану. При монтажі елементів перекриття і покриття богатоповерхових будинків спеціальній розкладки елементів не треба. Елементи знаходяться в штабелях на складі в зоні дії монтажного крану. Підготовка до монтажу плитних елементів перекриття і покриття в основному складається в очищенні і вирівнюванні закладних деталей. Стропують плитні елементи 4х гілковим стропом. Перши плити перекриття укладають з тих же міжповерхових перекриттів, які застосовували для монтажу конструкцій стін. Наступні плити укладають з раніше улаштованих плит. Сходові елементи майданчику монтують так само, як і плитні елементи. Стропують їх чотирьох - гілковим стропом. Відзнака у підйомі: марш підіймають у наклонному положенні. Це необхідно для того, щоб на початку обперти на сходові площадки нижний кінець маршу, а потім обперти на опору верхню. Перед укладкою маршу шаблоном перевіряють якість укладки площадок.

Улаштування пароізоляції

У якості пароізоляції приймають оклеїчну гідроізоляцію, її виконують як щільний водонепроникливий килим з рулонних матеріалів, наклеювальних у два шари на ізолююмій поверхні. В якості ізоляційного матеріалу приймають рубероїд. Укладають його на мастиці, так щоб перекрити кожен попередній шар послідуючим не меньшь ніж на 100мм. в продольних і на 200мм. в поперечних стиках.

Улаштування утеплювача

Утеплювач виконують насипним. Подається на дах підйомником в боддях. Доставляють до робочого місця за допомогою засобів малої механізації. Утеплювач укладається по маячним рейкам смугами шириною 2-3м. Відсипаний матеріал розрівняють рейками і ущільнюють катками.

Улаштування цементної стяжки

Основою для рулонних покрівель при залізобетонних несучих конструкціях зявляється шар що рівняє поверхню, укладений по шару утеплювача. Стяжку виконують із цементно-пісчаного розчину марки 50-100. Товщина стяжки складає 25-30 мм по сипким утеплювачам. При улаштуванні стяжок із цементно-пісчаного розчину роблять температурно-усадочні шви через 6м. Шви отримують шляхом установлення реек товщиною 10 мм з наступним їх видаленням, а шви заливають бітумною мастикою.