Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
технология поянилка готовая.docx
Скачиваний:
59
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
99.4 Кб
Скачать

Роботи облицювальні

Для облицювання стін будинків застосовують глазуровані, скляні, керамічні і полістирольні плитки. Облицювання поверхні починають з її розмічення і провішування виском з ціллю визначення відхилення від вертикалі і горизонталі. Установлюють маяки по яким остаточно вивіряють поверхню, а потім установлюють маячні плитки. Облицювання починають с першого нижнього ряду, який установлюють по горизонтальній рейки. Облицювання виконують знизу вверх з дотриманням вертикальних і горизонтальних рядів. Для дотримання постійній товщині швів між плитками установлюють інвентарні скоби. Для дотримання горизонтальності рядів в кожному ряду плиток натягують шнур-причалку. Шви між плитками заповнюють розчином через 1-2 доби, після установлення плиток, протирають ветошью, а розчин змивають водою.

Улаштування підлог з лінолеуму

До початку улаштування лінолеумної підлоги виконують монолітні стяжки по засипанню із піску, шлаку або звукоізоляційного шару. Марка розчину для стяжки повинна бути не менш 150. Товщина стяжки в залежності від звукоізоляційних засипок 15-50 мм. Розчин укладають смугами 1,5-2 м по рейкам-маякам, а ущільнюють вібробрусом. Загладжують стяжки до початку тужавлення розчина. Перед улаштуванням підлоги лінолеум вистоюють в приміщеннях при температурі не нижче 150 протягом 2х диб. Лінолеум приклеюють до основи клеєм, а лінолеум на основі бітумною мастикою. Основа підлоги повинна бути рівной. Зазор між 2х метровою рейкою і основою повинен бути не більше 1 мм. За 2 години до нанесення клею основу ґрунтують клеєм, розбавленим бензином. Клей наносять товщиною не більш 0,5 мм.

Після нанесення клею основу вистоюють біля 2хгодин до висихання клею при температурі 18-200 С. Для полегшення прирезання залишають смуги кромок шириною 6-8см без промазування. Приризання і приклеювання кромок виконують через 2-3 доби після наклеювання полотнищ.

Улаштування підлог з керамічної плитки

Підлоги із керамічних плиток влаштовують в приміщеннях з інтенсивним рухом людей, а також вологим режимом експлуатації. Перед улаштуванням підлог із керамічних плиток основу очищують від будівельного дрібняка і змочують водою. Плитки сортирують по розмірам, змачують водою і укладують на цементно-пісчаній розчин марки 150. Товщина стяжки складає 10-20 мм. Після підготовки основи починають розмічення і установлення маяків. Фрізі закладання спочатку укладають уздовж стіни, протилежній виходу із приміщення, а потім уздовж обох перпендикулярних до неї стін. Уздовж стіни виходом із приміщення фріз і закладання укладають після настилання фону. Після укладки фризового ряду, закладання маячних рядів натягують шнур паралельно фризовому ряду і розтелюють розчин шириною 50-60см товщиною біля 18 мм. Після закінчення покриття по усій захватки, на плитки укладають дошку і притискують її до проектного рівня покриття підлоги. В жарку погоду поверхню підлоги посипають шаром опілок товщиною 5-10 мм і періодично змочують водою. Готова підлога із керамічних плиток повинна бути рівною і горизонтальною.