Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
гандбол.docx
Скачиваний:
105
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
42.24 Кб
Скачать

5. Методика навчання техніці гри воротаря

Освоєння техніки гри воротаря доцільно починати із зміцнення опорно-м'язового апарату, всебічного зміцнення м'язів і рухливості в суглобах.

При навчанні використовують захисні пристосування: бандаж із захисною раковиною, товстий костюм, високі кеди, рукавички. Прийоми переміщення у воротах своїй зоні варто відпрацьовувати з вибором позиції у воротах.

Спочатку приставні кроки при переміщеннях робляться маленькими, потім вони подовжуються. Чим менше воротареві доводиться робити кроків у грі, стежачи і переміщуючись услід за м'ячем, тим вище його готовність відбити кидок. Знаходячись у воротах, воротар весь час контролює своє становище, доторкуючись до бокових стойок воріт. При розминці воротаря кидки по воротах робляться спочатку несильно, в одне місце воріт, потім сила кидка збільшується, змінюється і напрям польоту м'ячів. Для покращення реакції воротаря на м'яч, що летить, варто включати у кожне тренування вправи на увагу і на реакцію. Навчивши воротаря стояти у воротах, після освоєння технічних прийомів затримування м'яча переходять до навчання грі на виходах.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]