Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПриродноресурсовеправоУкр2005Каракаша.doc
Скачиваний:
80
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
2.94 Mб
Скачать

§ 4. Особливості державного управління

та контролю в галузі використання

та відтворення лісів

Під державним управлінням лісовим фондом слід розуміти ді­яльність державних органів із забезпечення раціонального вико­ристання, відтворення, охорони і захисту лісового фонду. Держав­не управління поділяється на загальне та спеціальне. Загальне уп­равління здійснюється Кабінетом Міністрів України, Урядом Рес­публіки Крим, Мінприроди та його органами на місцях, місцеви­ми органами державної виконавчої влади й іншими державними органами.

Функції державних органів в галузі управління та контролю за охороною, захистом, використанням і відтворенням лісів визначе­ні статтями 29—32 ЛК. Так, до відання Кабінету Міністрів України належить: здійснення державного контролю за охороною, захис­том, використанням та відтворенням лісів; визначення порядку ді­яльності органів державної виконавчої влади щодо організації охо­рони, захисту, використання та відтворення лісів; встановлення

239

порядку поділу лісів на групи, віднесення до категорій захисності та виділення особливо захисних земельних ділянок лісового фонду; встановлення лімітів спеціального використання лісових ресурсів державного значення; встановлення порядку і нормативів плати за спеціальне використання лісових ресурсів і користування земель­ними ділянками лісового фонду; затвердження Правил відпуску де­ревини на пні, рубок лісу, відтворення, охорони і захисту лісів, дог­ляду за лісом, заготівлі технічної і лікарської сировини, інших про­дуктів лісу, а також користування земельними ділянками лісового фонду; забезпечення розробки комплексних державних та регіо­нальних програм у галузі охорони, захисту і відтворення лісів, під­вищення їх продуктивності і раціонального використання; прий­няття рішень про обмеження або тимчасове припинення діяльнос­ті підприємств, установ і організацій в разі порушення ними лісо­вого законодавства тощо. Аналогічні функції, але в межах відповід­них територій, здійснюються місцевими органами державної вико­навчої влади.

До системи спеціально уповноважених державних органів лісо­вого господарства належить Державний комітет лісового госпо­дарства України та його органи на місцях. Держкомлісгосп як спе­ціальний орган державного управління лісовим господарством, здійснює галузеве управління. Основними його завданнями є: за­безпечення реалізації державної політики у сфері лісового і мис­ливського господарства, здійснення державного управління, регу­лювання та контролю у сфері лісового і мисливського господарс­тва, розроблення і організація виконання загальнодержавних, між­державних і регіональних програм у сфері захисту, підвищення продуктивності, раціонального використання і відтворення лісів, а також участь у розробленні та виконанні таких програм з питань використання і відтворення мисливських тварин, розвитку мислив­ського господарства.

Держкомлісгосп здійснює свої повноваження безпосередньо та через свої територіальні органи. Держкомлісгосп очолює Голова, якого призначає на посаду та звільняє з посади Президент Украї­ни. Держкомлісгосп в межах своїх повноважень і на основі та на виконання актів законодавства видає накази, організовує та кон­тролює їх виконання, є юридичною особою, має самостійний ба­ланс, печатку із зображенням Державного Герба України та своїм найменуванням1.

З метою забезпечення дотримання всіма державними і громад­ськими органами, підприємствами, установами та організаціями, а також громадянами вимог лісового законодавства існує також дер­жавний і громадський контроль за охороною, захистом, викорис­танням та відтворенням лісів. Державний контроль здійснюється

1 Положення про Державний комітет лісового господарства України, затверджене Указом Президента України від 14 серпня 2000 р. / Екологічне законодавство України. — Харків, 2002. - С 174-179.

240

Кабінетом Міністрів України, Мінприроди та його органами на місцях, іншими спеціально уповноваженими державними органа­ми, місцевими органами державної виконавчої влади, органами місцевого і регіонального самоврядування. Громадський контроль здійснюється громадськими інспекторами охорони навколишнього природного середовища.

Організація лісового господарства має своїм завданням забезпе­чувати правову і технічну регламентацію його раціонального веден­ня і використання лісових ресурсів залежно від природних та еко­номічних умов, цільового призначення, місцерозташування, порід­ного складу лісів, а також функцій, які вони виконують. Організа­ція лісового господарства передбачає: ведення державного обліку лісів; поділ лісів за групами та віднесення до категорій захисності; виділення господарських частин (експлуатаційні, водоохоронні, за­хисні тощо), господарств (хвойні, твердолистяні, м'яколистяні то­що), господарських секцій (високопродуктивні, середньопродук-тивні, низькопродуктивні, плантаційні тощо); встановлення віку стиглості лісу, способів рубок і відтворення лісових насаджень, норм використання лісових ресурсів; визначення системи заходів щодо охорони, захисту, раціонального використання та відтворен­ня лісів.

Державні органи та постійні лісокористувачі, які здійснюють планування, організацію, ведення лісового господарства і викорис­тання лісових ресурсів, зобов'язані забезпечувати: збереження лісів, охорону їх від пожеж, захист від шкідників і хвороб; посилення во­доохоронних, захисних, кліматорегулюючих, санітарно-гігієнічних, оздоровчих та інших корисних властивостей лісів з метою охорони здоров'я людей і поліпшення навколишнього природного середови­ща; безперервне, невиснажливе і раціональне використання лісів для планомірного задоволення потреб виробництва і населення в деревині та іншій лісовій продукції; розширене відтворення, поліп­шення порідного складу і якості лісів, підвищення їх продуктивнос­ті; раціональне використання земельних ділянок лісового фонду; підвищення ефективності лісогосподарського виробництва.

Відтворення лісів і лісорозведення здійснюють постійні лісоко­ристувачі. На землях, що були вкриті лісовою рослинністю, здій­снюється відновлення лісів, а на інших, призначених для створен­ня лісів, землях, насамперед не придатних для використання в сільському господарстві (яри, балки, піски) — лісорозведення. Ро­боти, пов'язані з відновленням лісів, провадяться способами, що забезпечують створення в найкоротші строки високопродуктивних лісів з господарсько цінних деревних і чагарникових порід за спе­ціальними програмами і проектами, що розробляються державни­ми органами лісового господарства. Лісорозведення проводиться способами, що забезпечують створення лісових насаджень з висо­кими продуктивними і захисними властивостями з метою підви­щення лісистості території, запобігання ерозійним процесам, по­ліпшення навколишнього природного середовища.

241

З метою підвищення продуктивності лісів здійснюються: робо­ти з селекції, лісового насінництва і сортовипробування найбільш цінних у господарському відношенні деревних порід; заходи, спря­мовані на підвищення родючості грунтів; своєчасний та ефектив­ний догляд за лісовими культурами; заходи щодо найбільш повно­го та ефективного використання земельних ділянок лісового фон­ду для вирощування лісів, поліпшення їх вікової структури, змен­шення площі земель, не вкритих лісовою рослинністю, зайнятих чагарниками, рідколіссям і нестійкими деревостанами, охорони лі­сів від пожеж та самовільних рубок, захисту від шкідників і хвороб. З метою поліпшення якісного складу лісів мають проводитися руб­ки догляду за лісом, санітарні рубки, рубки, пов'язані з реконс­трукцією малоцінних молодняків і похідних деревостанів, лісовід­новні рубки в деревостанах, що втрачають захисні та інші корисні властивості.