Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
мет БО лекції.docx
Скачиваний:
52
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
62.78 Кб
Скачать
  1. Предмет і об'єкти бухгалтерського обліку

Бухгалтерський облік спостерігає, вимірює і реєструє всі господарські процеси, які відбуваються на підприємстві.

Предметом бухгалтерського обліку є господарська діяльність підприємства. Предмет бухгалтерського обліку складається із окремих складових частин, які називаються об'єктами бухгалтерського обліку.

Об'єкти бухгалтерського обліку класифікуються за двома ознаками: за складом і розташуванням та за джерелами утворення господарських засобів, або господарські засоби та джерела їх утворення.

Згідно стандартів бухгалтерського обліку господарські засоби групуються за ознаками:

- необоротні активи;

- оборотні активи;

- витрати майбутніх періодів.

До необоротних активів належать основні засоби, нематеріальні активи, довгострокові фінансові інвестиції та інші необоротні активи.

До оборотних активів належать виробничі запаси, малоцінні та швидкозношувані предмети, незавершене виробництво, готова продукція, дебіторська заборгованість, товари, грошові кошти, короткострокові фінансові інвестиції.

До витрат майбутніх періодів належать витрати, які здійснені у звітному періоді, але відносяться до наступного ( або наступних) облікових періодів.

Згідно стандартів бухгалтерського обліку джерела утворення господарських засобів групуються за ознаками:

  • власний капітал;

  • забезпечення майбутніх витрат і платежів;

  • довгострокові зобов’язання;

  • поточні зобов’язання.

До власного капіталу відносять статутний капітал, пайовий капітал, додатковий капітал, резервний капітал, нерозподілений прибуток.

Забезпечення майбутніх витрат та платежів – це забезпечення оплат відпусток, додаткове пенсійне забезпечення, цільове фінансування та цільові надходження.

Довгострокові зобов’язання – це довгострокові кредити банків, довгострокові фінансові зобов’язання та інші довгострокові зобов’язання.

Поточні зобов’язання – це короткострокові кредити банків, кредиторська заборгованість за товари, роботи, послуги, поточні зобов’язання за розрахунками, інші поточні зобов’язання.

  1. Метод бухгалтерського обліку

Метод бухгалтерського обліку – це сукупність способів і прийомів, за допомогою яких відображається предмет бухгалтерського обліку. Окремі способи і прийоми називають елементами методу бухгалтерського обліку. Основними елементами методу бухгалтерського обліку є документація і інвентаризація, оцінка і калькуляція, рахунки та подвійний запис, баланс і звітність.

Документація – це фіксація господарських фактів і процесів з допомогою матеріальних носіїв. Документація в бухгалтерському облік забезпечує суцільне і безперервне відображення господарської діяльності підприємств.

Первинні документи повинні складатися в момент здійснення господарської операції, або вслід за її здійсненням. Первинні документи мають бути правильно заповнені. Відповідальність за правильність реєстрації інформації в документах несуть посадові особи, які склали і підписали документ.

Інвентаризація – це перевірка правильності даних бухгалтерського обліку шляхом співставлення з фактичною наявністю господарських засобів. Інвентаризація проводиться шляхом обміру, перерахунку, зважування і оцінки залишків майна, коштів і співставлення їх наявності з даними бухгалтерського обліку.

Оцінка – подання об'єктів бухгалтерського обліку у вартісному виразі. Майно та господарські операції і бухгалтерському обліку та звітності оцінюються в національній грошовій одиниці України.

Калькуляція – це розрахунок собівартості виконаних робіт, наданих послуг або виготовленої продукції. Собівартість є базою для визначення ціни продукції, робіт, послуг. Собівартість одиниці продукції, робіт, послуг визначається шляхом ділення всіх витрат на кількість виконаних робіт, послуг, продукції за місяць.

Бухгалтерські рахунки – спосіб систематизації даних про господарську діяльність у вартісному виразі. Бухгалтерські рахунки призначені для угрупування, обліку і контролю руху господарських засобів, коштів, їх джерел і господарських процесів.

Подвійний запис – це запис господарських операцій на двох взаємопов'язаних рахунках в одній і тій самій сумі. Кожна господарська операція в бухгалтерському обліку повинна відображатися по дебету одного рахунку і кредиту другого рахунку.

Бухгалтерський баланс – звіт про фінансовий стан підприємства, який відображає на певну дату активи, зобов'язання та власний капітал. Бухгалтерський баланс складається на перше число кожного кварталу за даними бухгалтерських рахунків.

Бухгалтерська звітність – взаємозв'язана система показників, які характеризують підсумки господарської діяльності підприємства за відповідний період.