Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
18
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
270.85 Кб
Скачать

Стаття 91.

Передбачені цією Конституцією інститути Республіки будуть створені протягом чотирьох місяців з дня її промульгації.

У відношенні до інститутів Співтовариства цей строк встановлюється в шість місяців.

Повноваження Президента Республіки, який тепер перебуває на цій посаді, закінчується тільки після оголошення результатів виборів, передбачених статтями 6 і 7 цієї Конституції.

Держави - члени Співтовариства візьмуть участь в цих перших виборах на умовах, які випливають із їх статусу на дату промульгації Конституції.

Органи влади, які існують у цих державах, будуть продовжувати виконувати свої обов'язки відповідно до законів і регламентів, що діяли на момент набрання чинності Конституції, аж до утворення органів влади, які передбачаються їх новим режимом.

До свого остаточного утворення Сенат буде складатися з членів діючої сьогодні Ради Республіки. Органічні закони, які остаточно регламентують склад Сенату, повинні бути розроблені до 31 липня 1959 року.

Повноваження, покладені на Конституційну Раду статтями 58 і 59 Конституції будуть здійснюватися аж до утворення цієї Ради Комісією у складі віце-голови Державної Ради в якості голови, першого голови Касаційного суду і першого голови Лічильної палати.

Народи держав - членів Співтовариства зберігають своє представництво в Парламенті до вступу в силу заходів, необхідних для виконання умов розділу ХІІІ.

Стаття 92.

Законодавчі заходи, необхідні для створення інститутів, і до цього для забезпечення діяльності публічних влад, будуть прийматися в Раді Міністрів до одержання висновку Державної Ради шляхом видання ордонансів, які мають силу закону.

Протягом строку, передбаченого в абзаці першому статті 91, Уряд управомочений за допомогою видання ордонансів, які мають силу закону і прийняті в тому ж порядку встановлювати виборчий режим для палат, передбачений Конституцією.

Протягом того ж строку і згідно з тими ж умовами Уряд також може застосовувати всі заходи, які він вважає необхідними для життя Нації, захисту громадян та забезчення свобод.

Стаття 93-1.

Положення статті 65 і розділу Х в редакції, встановлені Конституційним законом № 93-952 від 27 липня 1993, вступлять в силу в день опублікування органічних законів, які приймаються для їх застосування.

Положення розділу Х в редакції, встановленій Конституційним законом № 93-952 від 27 липня 1993 року, застосовуються до дій, вчинених до вступу розділу в силу.

Цей закон підлягає виконанню як Конституція Республіки і Співтовариства.

Вчинено в Парижі 4 жовтня 1958 року.