Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
11
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
540.86 Кб
Скачать

83

Федеральний закон від 15 липня 1965 р. Про австрійське громадянство (закон про громадянство 1965 р.) 2

Акт про громадянство 1981 року Частина І Громадянство Великобританії. Набуття громадянства після вступу в силу Акта. 31

Про громадянство Грузії. Закон Республіки Грузія від 25 березня 1993 р. зі змінами, внесеними Законом від 24 березня 1993 року. /Відомості Парламенту Грузії. 1993, № 5, Ст.66; № 8. Ст.147/ 37

Про текст Декларації громадянина Грузії Постанова Парламенту Грузії від 25 березня 1993 р. /Відомості Парламенту Грузії. 1993. № 5, Ст.67/ 48

Про громадянство Російської Федерації Закон Російської Федерації від 28 листопада 1991 р. зі змінами , внесеними Законом Російської Федерації від 27 червня та Федеральним законом від 18 січня 1995 р. /Відомості З'їзду народних депутатів Російської Федерації та Верховної Ради Російської Федерації. 1992, № 6, Ст.243; 1993, № 29, Ст.1112; Зібрання законодавства Російської Федерації, 1995, № 7, Ст.496/ 49

Іноземні громадяни і громадянство. Звід законів США – титул 8 (витяги) Розділ ІІІ. Громадянство і натуралізація 70

Федеральний закон від 15 липня 1965 р.Про австрійське громадянство(закон про громадянство 1965 р.) Розділ і. Загальні положення

1. (Конституційне положення) В Австрійській Республіці установлено громадянство. Його поділ на федеральне громадянство і громадянство землі, передбачене статтею 6 Федеральної Конституції в редакції 1929 р., регулюється спеціальними положеннями, виданими відповідно до Федеральної Конституції.

2. В цьому Федеральному законі прийняті наступні позначення:

1) республіка: Австрійська Республіка;

2) громадянство: громадянство Австрійської Республіки (австрійське громадянство);

3) громадянин: без різниці статі особа, яка має австрійське громадянство;

4) іноземець: без різниці статі особа, яка не має австрійського громадянства

3. Крім випадків, передбачених 8, особа, громадянство якої не може бути вияснено, розглядається як особа без громадянства.

4. Оскільки цей Федеральний закон напевно не передбачає іншого, для його застосування стать і сімейне становище правового значення не мають.

51. 1. Постійним місцем проживання особи є місце, де вона поселилась згідно з підтвердженним або таким, що витікає з об'єктивних обставин наміром обрати це місце центром, з яким будуть пов'язані її подальші життєві відносини. При цьому не має значення чи були наміри залишитись у цьому місці назавжди.

2. Місцем проживання подружжя громадянина, який є на службі в установах територіальної одиниці всередині країни або місце служби якого є за кордоном. (іноземний службовець) в значенні цього Федерального закону вважається місто Відень, при умові, що подружжя тривалий час веде спільне господарство з особою, що перебуває за кордоном і не має постійного місця проживання всередині країни. Це положення відповідно розповсюджується і на подружжя громадянина, який є на службі у Федеральній палаті в справах ремісничого господарства, якщо він у зв'язку з роботою перебуває за кордоном.

Розділ іі. Набуття громадянства.

61. Громадянство набувається на підставі:

1) походження (легітимації) ( 7 і 8);

2) присвоєння (розповсюдження присвоєння) ( 10 - 24);

3) вступу на посаду штатного професора університету або штатного чи нештатного професора вищої школи ( 25, абз 1);

4) заяви ( 25, абз 2);

4) свідоцтва, що підтверджує місце проживання ( 58 в)

Походження (легітимація)

72. 1. Діти, народжені в шлюбі, набувають громадянство з моменту народження, якщо:

а) один з батьків в цей момент мав громадянство або

б) один з батьків, померлий перед цим, на момент своєї смерті мав громадянство

2. Відмінений

3. Діти народжені поза штабом, набувають громадянство з моменту народження, якщо їх мати до цього моменту мала громадянство.

4. Коли народжений поза шлюбом іноземець легітимується, будучи неповнолітнім і таким, що не перебуває в шлюбі, то з моменту легітимації він набуває громадянства, якщо його батько в цей час є громадянином або мав громадянство на момент смерті, що настала до легітимації. Набуття громадянства посередництвом легітимації розповсюджується також на позашлюбних дітей жінок, які за походженням є громадянками.

81. Поки не доведено протилежне, громадянином в силу походження вважається особа, знайдена у віці менше шести місяців на території Республіки

2. Це положення розповсюджується на осіб, які народилися на території республіки, якщо:

а) при народженні в шлюбі один з батьків,

б) при народженні поза шлюбом мати народилась на території Республіки

3. Положення абз. 1 розповсюджується також на осіб, які до 1 вересня 1981 року були знайдені на території Республіки, положення абз. 2 розповсюджуються також на осіб, які народилися до цього дня, якщо їх батько, від шлюбу з яким вони народжені, або їх мати, яка народила їх поза шлюбом, народились на території Республіки.

9. Відмінений2