Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДП / Дипломний проект.doc
Скачиваний:
42
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
1.21 Mб
Скачать

5.3. Календарне планування.

5.3.1 Встановлення нормативного строку будівництва системи та послідовності виконання основних комплексів робіт.

Тривалість будівництва регламентується СНиП 1.04.03-85* [15]. Згідно викладених в ньому рекомендацій, будівництво запроектованої системи площею Fбр=1742,5 га повинно вестись на протязі 39,2 місяців. Оскільки, вартість передбачених проти фільтраційних міроприємств складає більше 40% кошторисної вартості робіт по системі, тривалість будівництва системи збільшується до 20%. Отже нормативний строк будівництва системи складатиме 39,2 місяців.

Черговість будівництва складається з декількох комплексів: будівництво відкритих каналів, будівництво доріг, Ліквідація існуючих лісосмуг, ставка і фекального відстійника, будівництво насосної станції і вузла споруд, будівництво гідротехнічних споруд на відкритій мережі каналів. Окремо визначається тривалість підготовчого періоду і ліквідаційного періоду. Передбачаються строки для виконання передбачених і неврахованих робіт. Послідовність виконання комплексів робіт встановлюється з урахуванням конструкції системи, природних умов, часу проведення робіт.

5.3.2. Побудова об’єктного календарного плану виконання робіт.

Календарним планом називається проектно-технологічний документ, який встановлює доцільну послідовність, взаємну ув’язку в часі та строки виконання робіт по будівництву комплексів об’єкту, а також визначають потребу в робочих і матеріально-технічних видах ресурсів, необхідних для здійснення будівництва.

Розробляючи об’єктний календарний план дотримуються слідуючих вимог:

а) строки виконання робіт вибираються мінімально можливі в межах технічної і економічної доцільності;

б) послідовність і інтенсивність виконання окремих робіт і окремих частин об’єкту беруть такими, при яких забезпечувався б плавний графік потреби в робочих кадрах і механічному устаткуванні в різному періоді часу без тривалих переривів в середині загальних строків виконання окремих робіт, без помітних стрибків у величинах потрібних ресурсів;

в) роботи по підготовці до будівництва обєкту і ліквідації цих робіт передбачаються в рамках цього будівництва.

В складі переліку робіт розрізняють роботи підготовчою основою та ліквідаційного періодів будівництва меліоративної системи. В підготовчий період передбачають міроприємства по організації апарату управління будівництвом, спорудженою тимчасових доріг, житлових будівель, а також приміщень для адміністративних потреб та комунально-побутових потреб будівництва, по влаштуванню тимчасового водопостачання, енергопостачання та зв’язку, складів. При розробці даного розділу, зважаючи на відсутність обсягів робіт підготовчого періоду, тривалість його визначається з розрахунку 10% від суми трудових витрат періоду основних будівельних робіт, але не більше від визначної в [15].

Період виконання основних будівельних робіт охоплює будівництво всіх основних об’єктів. Тривалість механізованих робіт визначається виходячи з продуктивності машин:

де: N – необхідна кількість машино-змін,

n – кількість машин,

m – кількість змін роботи за добу.

Тривалість робіт, які виконуються вручну, визначаються шляхом ділення трудомісткості робіт на кількість робітників:

Тривалість робіт в календарних днях визначається згідно виразу:

де: Троб тривалість робіт в робочих днях,

к – коефіцієнт перерахування робочих днів в календарі, який враховує вихідні та святкові дні, а також простої за метеорологічними умовами і в зв’язку з технічним обслуговуванням мащин, рівний к=1,45.

Потоки робіт визначаються за виразами:

–добовий потік робіт:

–змінний потік робіт:

де: Vзагальний обсяг робіт,

Тдоб – тривалість робіт в робочих днях,

m – кількість змін.

Ліквідаційний період являє собою час, необхідний для здачі в експлуатацію об’єкту, передачі іншим організаціям обладнання, інструментів, прилаштувань, залишків матеріалів, будівель та приміщень, складання технічного та фінансового звітів в зв’язку з закінченням будівництва. Його тривалість визначається з розрахунку 4% від загальних витрат праці періоду основних будівельних робіт.

Об’єктний календарний план будівництва меліоративної системи [лист 10] складається на основі розрахунків, проведених в п. 5.1. і 5.2. Він включає дві частини: розрахункову і графічну. На основі графічної частини календарного плану будуються графіки руху робочих кадрів та будівельних машин і механізмів.

Соседние файлы в папке ДП