Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Konst.pravo (1).doc
Скачиваний:
37
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
1.53 Mб
Скачать

Варіант 25

План:

  1. Принципи конституційного судочинства. Суб'єкти й форми звертання до Конституційного Суду України. Поняття й характеристика стадій конституційного судочинства.

  2. Конституційно-правове регулювання організації та функціонування молодіжних і дитячих громадських організацій в Україні. Статус молодіжних і дитячих громадських організацій.

ПР:

    1. Використовуючи рішення Конституційного Суду України від 14 грудня 2000 р. № 15- рп/ 2000 про порядок виконання рішень Конституційного Суду України (Офіційний вісник України. - 2000. - № 51. - Ст. 2226), охарактеризувати механізм виконання рішень Конституційного Суду України.

Варіант 26

План:

  1. Відносини органів місцевого самоврядування з центральними органами державної влади. Конституційні принципи й види взаємодії органів місцевого самоврядування з місцевими органами виконавчої влади.

  2. Особи без громадянства: поняття й особливості правового стану. Проблема полігромадянства.

ПР:

    1. На основі системного аналізу ст.ст. 85, 106, 114 Конституції України сформулювати і розкрити зміст стадій конституційного (номінаційного) провадження щодо призначенням на посаду Прем'єр-міністра України.

    2. Кіровоградським міським головою Федотовим на посаду радника міського голови у справах молоді було призначено 17-річну громадянку України Петрову, яка останнім часом брала активну участь у діяльності молодіжних організацій м. Кіровограда. Дане призначення було обґрунтоване «омолодженням кадрів» міської ради, а також необхідністю налагодження партнерських відносин між органами міської влади та кіровоградською молоддю. Як Ви вважаєте, наскільки законним є призначення міським голо­вою особи, яка не досягла 18-річного віку на посаду в орган місце­вого самоврядування?

Варіант 27

План:

  1. Конституційно-правовий статус депутата місцевої ради і правові гарантії його діяльності.

  2. Гарантії здійснення прав і свобод людини і громадянина. Завдання органів законодавчої, виконавчої та судової влади, контрольно-наглядових, правоохоронних органів, об'єднань громадян у забезпеченні правової захищеності особистості.

ПР:

    1. Викласти структуру публічної влади на рівні місцевого управління, виходячи з положень Конституції України, Закону України від 9 квітня 1999 р. "Про місцеві державні адміністрації", Закону України від 21 травня 1997 р. "Про місцеве самоврядування в Україні".

Варіант 28

План:

  1. Способи формування органів місцевого самоврядування. Конституювання органів місцевого самоврядування, формування кадрового складу.

  2. Відповідальність за порушення виборчого законодавства.

ПР:

    1. Визначити правові засоби захисту компетенції органів місцевого самоврядування від неправомірного втручання державних органів.

    2. Визначити види відповідальності органів місцевого самоврядування.

Варіант 29

План:

  1. Зміни до Конституції України. Перспективи конституційної модернізації і реформування.

  2. Припинення громадянства України. Вихід з громадянства України. Втрата громадянства України.

ПР:

  1. Класифікуйте за відомими Вам гілками влади нижче наведені органи державної влади. Завдання виконується у формі таблиці або схеми:

а) Антимонопольний комітет України;

б) Генеральна прокуратура України;

в) Житомирська обласна державна адміністрація;

г) Конституційний Суд України; ґ) Верховна Рада України;

д) Президент України;

е) Міністерство юстиції України; є) Національний банк України;

ж) Служба безпеки України;

з) Центральна виборча комісія;

и) Вища рада юстиції України; і) Рахункова палата;

ї) Уповноважений Верховної Ради України з прав людини;

й) Кабінет Міністрів України;

к) Вищий адміністративний суд України.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]