Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Konst.pravo (1).doc
Скачиваний:
37
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
1.53 Mб
Скачать
    1. 9.3. Варіанти завдань контрольних робіт для студентів заочної форми навчання №2 (Загальна частина)

Під час написання к/р дотримуватись загальних правил оформлення, затверджених кафедрою цивільно-правових дисциплін та використовувати діюче законодавство з останніми змінами на момент написання.

Методичні рекомендації щодо написання контрольної роботи студентами заочної форми навчання

Контрольна робота – одна із форм перевірки знань, спрямована на більш повне засвоєння навчальної дисципліни студентами, які навчаються за заочною формою навчання.

Виконання контрольних робіт переслідує наступні цілі: засвоїти та узагальнити певний теоретичний матеріал, навчитися працювати з нормативно-правовими актами; відшуковувати необхідні правові норми в кодексах і збірниках законів, адекватно сприймати їх зміст та надавати їм певні коментарі; робити висновки, здійснювати їх обґрунтування; навчити студентів висловлювати матеріал у вигляді стрункої, логічно зв'язаної системи теоретичних положень; виробити навики порівняльного аналізу суспільно-політичних явищ і правових документів.

Контрольну роботу має виконувати кожний студент індивідуально в письмовій формі відповідно до навчальних планів і запропонованих завдань. Вибір теми контрольної роботи здійснюється із загального переліку тем, які затверджені на засіданні кафедри цивільно-правових дисциплін, як правило, на початку відповідного семестру.

Обираючи тему, слід керуватися такими критеріями: тема повинна бути передусім цікавою, тобто відповідати науковим нахилам, власним інтересам та напрямкам професійної підготовки; вона має бути зрозумілою, передбачає наявність необхідних знань матеріалу, розуміння смислу дослідження.

Обравши тему, необхідно закріпити її за собою (зареєструвати) у старости групи. Теми для контрольних робіт подані в достатній кількості, тому написання робіт декількома студентами однієї академічної групи по одній темі не допускається. Варіант контрольної обирається відповідно до порядкового номеру студента у списку в аудиторному журналі.

Виконана контрольна робота має свідчити про глибоке вивчення рекомендованих джерел: законодавчих актів, спеціальної та додаткової літератури.

Під час виконання роботи студент повинен ознайомитися з навчальною літературою, монографічними дослідженнями відповідного спрямування.

У разі виникнення складностей з формуванням змісту контрольної роботи, її оформленням студент повинен звернутися до провідного викладача з відповідної навчальної дисципліни або завідувача кафедри.

Структура контрольної роботи

Контрольна робота складається з титульного аркуша, плану (змісту), вступу, основної частини, висновків, списку використаної літератури. Вимоги до джерел: використання нормативно-правових актів з урахуванням змін і доповнень; публікацій періодичної преси та електронних видань – за 5 останніх років; загальна кількість джерел – не менше 8.

Обсяг контрольної роботи – 13-18 сторінок друкованого тексту (формат А4), або 16-20 сторінок – рукописного.

На титульному аркуші мають бути зазначені:

1) міністерство, якому підпорядковано вищий навчальний заклад, найменування закладу та кафедри, де виконана робота;

2) найменування навчальної дисципліни, з якої виконується робота, вид та назва роботи, найменування спеціальності чи спеціалізації підготовки;

3) прізвище, ім’я, по батькові студента, номер групи;

4) науковий ступінь, вчене звання, посада, прізвище, ім’я, по-батькові наукового керівника;

5) місто і рік виконання роботи.

Прийом і повернення контрольної роботи на доопрацювання здійснюється тільки через методиста відділення заочного навчання. Після перевірки контрольної роботи студент отримує рецензію викладача.

Якщо робота не зарахована, необхідно в найкоротші терміни усунути недоліки і знов представити її (разом з попереднім варіантом роботи) до методиста відділення заочного навчання.

Студент допускається до іспиту тільки в тому випадку, якщо його контрольна робота зарахована.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]