Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Konst.pravo (1).doc
Скачиваний:
37
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
1.53 Mб
Скачать

Варіант 11

План:

  1. Державні організації та засоби захисту державного кордону в умовах миру, війни, територіальної оборони. Громадські формування для захисту державного кордону.

  2. Структура чинного законодавства щодо державних органів України.

ПР:

    1. Слідчий Головного слідчого управління Служби безпеки України Петров, дослідивши матеріали кримінальної справи, порушеної проти лідерів громадської організації «Слов'янський фронт», виніс постанову про заборону діяльності даної громадської організації. Керівництво Служби безпеки України на підставі винесеної слідчим постанови, звернулося з поданням до суду про її примусовий розпуск. Кримінальна справа стосувалася неодноразових публічних закликів лідерів «Слов'янського фронту» до насильницької зміни конституційного ладу, а також розповсюдження членами даного об'єднання громадян відповідних агітаційних матеріалів. Юристи Слов'янського фронту у свою чергу подали зустрічний позов до суду на незаконні дії співробітників Служби безпеки України щодо заборони діяльності їхньої громадської організації. Скажіть будь-ласка, чи були підстави для звернення лідерів громадської організації «Слов'янський фронт» з позовом до суду у даному разі?

Варіант 12

План:

  1. Система органів державної влади в Україні.

  2. Політико-правові засоби вдосконалення і гармонізації міжнаціональних відносин у країні.

ПР:

  1. Жителька м. Одеси Калмикова звернулася із заявою до керівни­цтва громадської організації «Товариство професійних охоронців» (далі - Товариство), у якій клопотала надати їй членство у даному об'єднанні громадян. Президент Товариства Руденко за результатами розгляду поданої заяви, повідомив жінці, що вона на жаль не може бути членом цієї громадської організації, оскільки згідно статуту Товариства, його членами можуть бути лише чоловіки. Основним аргументом цьому було названо підвищений ризик для життя та здоров'я її членів при виконанні статутних завдань Товариства. Для Калми-кової наведені Руденком аргументи здалися непереконливими. Увідповідь на відмову вона звернулася з позовом до суду щодо необ­грунтованих обмежень керівництвом Товариства її права на свободу об'єднання за ознакою статі. Спрогнозуйтерішення суду виходячи з вище наведених фактів та обставин за умовою задачі.

Варіант 13

План:

  1. Організація і порядок роботи Верховної Ради України. Сесія – основна організаційно-правова форма діяльності Верховної Ради України. Апарат Верховної Ради України.

  2. Підстави та порядок припинення повноважень Президента України. Процедура імпічменту.

ПР:

  1. Громадянин Російської Федерації Смирнов прибув з російського міста Курськ до України для вступу на навчання до одного з Київських національних університетів. Під час надання ним необхідних документів для вступу, член приймальної комісії університету повідомив абітурієнту, що він може складати вступні іспити лише на відділення, навчання на яких здійснюється на контрактній основі, й надав йому перелік спеціальностей та відповідні розміри оплати за навчання на них. З документів Смирнов помітив, що розміри сум за навчання для іноземних громадян є значно вищими ніж для громадян України. Поясніть, чи не порушено у даному разі університетом конституційний принцип, згідно якого іноземці, котрі перебува­ють на законних підставах в Україні користуються тими ж права­ми, що й громадяни України?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]