Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ORGANIZOVANA_ZLOChINNA_DIYaL_NIST_posibnik.doc
Скачиваний:
42
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
1.31 Mб
Скачать

Методичні рекомендації для самостійної роботи студентів і плани проведення практичних занять

Вивчаючи курс «Розслідування організованої злочинної та корупційної діяльності», студенти повинні виконувати обов’язкові завда ння, передбачені планами практичних занять і самостійної роботи.

Навчальні заняття з дисципліни «Розслідування організованої злочинної та корупційної діяльності» проводяться з групою студентів. Серед основних методів, що використовуються для навчання можна зазначити словесні методи – інформацію для засвоєння студенти отримують вербальними засобами (викладання теоретичного матеріалу: проведення бесід, розповідей, пояснень). Також широко використовуються наочні методи – інформацію для засвоєння студенти одержують на основі сенсорно-перцептивної діяльності (демонстрування, ілюстрації, показ об’єкта, моделі). Слід зазначити також, що при проведенні занять із зазначеної дисципліни використовуються сучасні наочні методи та розробки, викладачами створено та впроваджено мультимедійні лекції з основних тем навчального курсу, демонструються навчальні відеофільми тощо. Враховуючі практичну спрямованість навчальної дисципліни «Розслідування організованої злочинної та корупційної діяльності» особливе місце при її викладанні займають практичні методи. Суть їх у тому, що шляхом виконання практичних дій студент отримує деяку інформацію, яку аналізує, робить висновок і приходить до тих знань, які необхідно засвоїти. Особливість методу в тому, що діяльність з одержання знань накладається в часі на діяльність з їх застосування, що дає винятково важливий педагогічний ефект. Цінність практичного методу посідає у отриманні студентами не тільки знань у відповідній сфері, а й, перш за все, формування необхідних умінь та практичних навичок. При підготовці до практичних занять студентами готуються доповіді та мультимедійні презентації за темами практичних занять. На практичних заняттях здійснюється вирішення та розгляд ситуаційних завдань із зазначеної теми.

Розділ 1 загальні положення протидії організованій злочинній та корупційній діяльності

Тема 1. Криміналістична характеристика організованої злочинної діяльності

Семінар № 1 – 2 год.

Поняття, значення та структура методики розслідування організованої злочинної діяльності.

Сутність та структура криміналістичної характеристики організованої злочинної діяльності.

Поняття організованої злочинності (згідно діючого законодавства) та організованої злочинної діяльності, умови виникнення та розвитку на території України.

Рівні та ознаки організованої злочинної діяльності.

Сфери та напрямки організованої злочинної діяльності.

Характеристика та структура організованих злочинних груп та організацій.

Тема 2. Корумповані зв’язки як елемент організованої злочинної діяльності (поняття, механізм встановлення)

Семінар № 1 – 2 год.

Поняття корупції (згідно діючого законодавства) та корумпованих зв’язків. Деякі прояви корупції. Умови виникнення корупції та встановлення злочинними організаціями корумпованих зв’язків.

Сфери та рівні становлення злочинними організаціями корумпованих зв’язків. Механізм встановлення злочинними організаціями корумпованих зв’язків та ознаки, які свідчать про їх наявність.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]