Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
krimnalne-provadzhennya_ch_2_st_115_kku.doc
Скачиваний:
46
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
1.05 Mб
Скачать

Про тимчасовий доступ до речей

Місто Жовква 20 листопада 2012 року

Слідчий суддя Жовківського районного суду Миколаївської області Мороз Борис Борисович при секретарі Сич Галині Іванівни, за участю прокурора Гуцуляка Юрія Васильовича, слідчого СУ ГУМВС України у Миколаївській області Шпака Андрія Андрійовича, розглянув винесене в кримінальному провадженні № 01-2345 слідчим СУ ГУМВС України у Миколаївській області лейтенантом міліції Сложинським В.В.. і погоджене прокурором Гуцуляком Ю.В. клопотання про тимчасовий доступ до речей та додані до клопотання матеріали.

Перевіривши надані матеріали, заслухавши думку прокурора Гуцуляка Ю.В.,-

В С Т А Н О В И В :

19.11.2012 року приблизно о 19 год. 30 хв., Онищенко Валерій Петрович, 1987 року народження, знаходячись за місцем мешкання, за адресою: Миколаївська область Жовквівський район с. Гряда вул. Зелена, 11, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час сварки, на ґрунті особистих неприязних стосунків зі своїм батьком Онищенко Петром Івановичем, з метою протиправного позбавлення життя, умисно наніс останньому два удари кухонним ножем в ділянку черевної порожнини, однак вказаний умисел на позбавлення життя Онищенка П.І., Онищенком В.П., не було доведено до кінця з причин, що не залежали від волі останнього, оскільки Онищенка В.П., невідкладно було доставлено каретою швидкої медичної допомоги до Жовквівської ЦРЛ, де він отримав кваліфіковану медичну допомогу, що забезпечило збереження його життя. Своїми умисними діями Онищенко В.П. вчинив кримінальні правопорушення, передбачені ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України.

19 листопада 2012 за вказаним фактом розпочато досудове розслідування за ознаками кримінальних правопорушень, передбачені ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України.

Під час вчинення вказаного кримінального правопорушення відносно Онищенка П.І. та доставки його до Жовквівської ЦРЛ, останній був одягнутий у майку білого кольору та спортивні штани сірого кольору, які можуть бути речовими доказами, оскільки зберегли на собі сліди вчинення кримінального правопорушення (сліди крові та сліди знаряддя вчиненого правопорушення).

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані речі мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, керуючись ст. ст. 131, 132, 159-166 КПК України, -

Ухвалив:

1. Клопотання слідчого СУ ГУМВСУ у Миколаївській області, лейтенанта міліції Шпака А.А. задовольнити.

2. Дозволити тимчасовий доступ до (майки білого кольору та спортивних штанів сірого кольору) речей потерпілого Онищенка Петра Івановича, які перебувають у його володінні та надати можливість стороні обвинувачення - слідчому СУ ГУМВС України у Миколаївській області лейтенанту міліції Сложинському В.В. здійснити їх вилучення .

3. У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей.

4. Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 5 днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя

Жовківського районного суду

Миколаївськоїобласті Б.Б. Мороз

З ухвалою про тимчасовий доступ до речей ознайомлений. Копію ухвали отримав

потерпілий (підпис) П.І.Онищенко

21 листопада 2012 року

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]