Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
krimnalne-provadzhennya_ch_2_st_115_kku.doc
Скачиваний:
46
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
1.05 Mб
Скачать

Клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою

Місто (сел.)Миколаїв 21 листопада 2012 року

Слідчий СУ ГУМВС України у Миколаївській області лейтенант міліції Сложинський В.В., у кримінальному провадженні № 01-2345, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 19 листопада 2012 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2. ст.15, ч.1. ст.115 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

19.11.2012 року приблизно о 19.30 між Онищенком Валерієм Петровичем, 1987 року народження та його батьком Онищенком Петром Івановичем, які перебували в стані алкогольного сп’яніння та знаходились за місцем мешкання, за адресою: Миколаївська область Жовківський район с. Гряда вул. Зелена, 11, на ґрунті раптово виниклих особистих неприязних стосунків виникла сварка, яка супроводжувалась брутальним висловлюванням в адресу один одного. Щоб якось заспокоїти свого сина Онищенка В.П., Онищенко П.І. своєю правою рукою штовхнув Онишенка В.П. в ліве плече внаслідок чого останній впав на диван. Обурившись на свого батька та бажаючи йому помститися у Онищенка В.П. виник умисел на вчинення кримінального правопорушення, а саме, умисел на протиправне позбавлення життя Онищенка П.І. Реалізуючи свій умисел, направлений на протиправне позбавлення життя останнього, Онищенко В.П. швидко підвівся з дивану, діючи умисно, схопив з тумбочки своєю правою рукою кухонний ніж, яким умисно Онищенку П.І. наніс два удари в ділянку життєво важливих органів - черевну порожнину з ушкодженням печінки, внаслідок чого Онищенко П.І. впав на ліжко. Свій умисел на позбавлення життя Онищенка П.І., Онищенком В.П., не було доведено до кінця з причин, що не залежали від волі останнього, оскільки сусід Онищенків викликав карету швидкої медичної допомоги, яка невідкладно доставила його до Жовківської центральної районної лікарні, де потерпілий Онищенко П.І. отримав кваліфіковану медичну допомогу, що забезпечило збереження його життя.

Згідно довідки Жовківської центральної районної лікарні від 19.11.2012 потерпілому Онищенку П.І. заподіяно наступні ушкодження: ушкодження живота з проникненням у черевну порожнину з ушкодженням печінки, очеревини та вихідної кишки, які віднесено до небезпечних для життя ушкоджень.

У вчиненні зазначених кримінальних правопорушень підозрюється Онищенко Валерій Петрович, 08 серпня 1987 року народження, уродженець с. Гряда, Жовквівського району, Миколаївськоїобласті, українець, громадянин України, непрацюючий, раніше не судимий, зареєстрований і проживає за адресою: вул. Зелена, 11, с. Гряда, Жовківського району, Миколаївськоїобласті.

Наявність обґрунтованої підозри у вчиненні Онищенком В.П. інкримінованих правопорушень повністю підтверджується зібраними у кримінальному провадженні доказами: показаннями свідка Рак І.І., який підтвердив факт виклику ним швидкої медичної допомоги та вчинення вказаного кримінального правопорушення Онищенком В.П.; показаннями свідка Кук С.І. – лікаря ШМД, яка повідомила, що саме Рак І.І. викликав ШМД, а тому потерпілому своєчасно було надано медичну допомогу та збережено життя; показаннями підозрюваного Онищенка В.П. який повністю визнав себе винним у вчиненні кримінальних правопорушень; виявленим та вилученими під час огляду місця події та під час обшуку затриманого Онищенка В.П. речових доказів: кухонного ножа, одягу підозрюваного з виявленими на них слідами крові.

Тим самим своїми умисними діями Онищенко В.П. вчинив закінчений замах на вбивство Онищенка П.І., тобто кримінальні правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 15, ч.1 ст. 115 КК України.

Беручи до уваги, що підозрюваний Онищенко Валерій Петрович не працює, може переховуватись від органів досудового розслідування, може незаконно впливати на потерпілого та свідків, зловживає спиртними напоями, може вчинити інше правопорушення, підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, яке відноситься до категорії особливо тяжких та за який передбачено покарання у вигляді позбавленні волі на строк від семи до п’ятнадцяти років та враховуючи те, що менш суворі запобіжні заходи не достатні для запобігання вищевказаним ризикам, керуючись вимогами статей 40, 131, 132, 176 – 178, 181, 184, 194 КПК України, -

ПРОШУ:

Застосувати щодо підозрюваного Онищенка Валерія Петровича, 08.08.1987 року народження запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Додатки: 1. Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань

за № 01-2345 від 19.11. 2012 на 1 арк.

2. Копія повідомлення про підозру на 2 арк.

3. Копія протоколу допиту потерпілого Онищенка П.І.

на 2 арк.

4. Копія протоколу допиту свідка Рак І.І. на 2 арк.

5. Копія протоколу допиту свідка Кук С.І. на 2 арк.

6. Копія протоколу допиту підозрюваного Онищенка В.П.

на 2-х арк.

7. Копія характеристики на підозрюваного з місця проживання

на 1 арк.

8. Копія протоколу ОМП від 19.11.2012 на 3-х арк.

9. Перелік свідків, яких необхідно допитати під час судового

розгляду щодо запобіжного заходу на 1 арк.

10. Розписка Онищенка В.П. про отримання ним 21.11.2012

копії цього клопотання та копій зазначених у цьому

клопотанні матеріалів, якими обґрунтовується необхідність

застосування зазначеного у клопотанні запобіжного заходу.

Слідчий СУ ГУМВС України

у Миколаївській області

лейтенант міліції (підпис) В.В. Сложинський

«ПОГОДЖЕНО»

Прокурор

Жовківського району

Миколаївськоїобласті

старший радник юстиції (підпис) Ю.В. Гуцуляк

21.11.2012

Копію клопотання та додані до нього

матеріали на _______ арк. отримав:

_____________________________________

(підпис) (прізвище, ініціалипідозрюваного)

21 листопада 2012 року

о 14 год. 00 хв.

У Х В А Л А

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]