Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
krimnalne-provadzhennya_ch_2_st_115_kku.doc
Скачиваний:
46
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
1.05 Mб
Скачать

(Спосіб ознайомлення учасників зі змістом протоколу, зауваження і доповнення з боку учасників процесуальної дії)

Онищенко П.І.

прізвище, ініціали, підпис

Гурський В.С.

прізвище, ініціали, підпис

Протокол склав:

Слідчий ГСУ УМВС України

у Миколаївській області

лейтенант міліції (підис) В.В. Сложинський

ЗАТВЕРДЖУЮ

Прокурор

Жовківського району

Миколаївськоїобласті

старшому раднику юстиції

Ю.В. Гуцуляк

« » січня 2013 року

місто (сел.) Миколаїв

О Б В И Н У В А Л Ь Н И Й А К Т

У кримінальному провадженні відносно Онищенка Валерія Петровича, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань

за № 01-2345 від 19.11. 2012

20 листопада 2012 року

Онищенку Валерію Петровичу

08.08.1987 р.н., уродженцю с.Гряда, Жовківського району Миколаївськоїобласті,

українцю, громадянину України,

непрацюючого,

прож. с. Гряда, Жовківського району Миколаївськоїобласті, вул. Зелена, 11, українця, громадянина України

повідомлено про підозру в учиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.15, ч.1 ст.115 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що 19.11.2012 року приблизно о 19 годині 30 хвилин між Онищенком Валерієм Петровичем, 1987 року народження та його батьком Онищенком Петром Івановичем, які перебували в стані алкогольного сп’яніння та знаходились за місцем мешкання, за адресою: Миколаївська область Жовківський район с. Гряда вул. Зелена, 11, на ґрунті раптово виниклих особистих неприязних стосунків виникла сварка, яка супроводжувалась брутальним висловлюванням в адресу один одного. Щоб якось заспокоїти свого сина Онищенка В.П., Онищенко П.І. своєю правою рукою штовхнув Онишенка В.П. в ліве плече внаслідок чого останній впав на диван. Обурившись на свого батька та бажаючи йому помститися у Онищенка В.П. виник умисел на вчинення кримінального правопорушення, а саме, умисел на протиправне позбавлення життя Онищенка П.І. Реалізуючи свій умисел, направлений на протиправне позбавлення життя останнього, Онищенко В.П. швидко підвівся з дивану, діючи умисно, схопив з тумбочки своєю правою рукою кухонний ніж, яким умисно Онищенку П.І. наніс два удари в ділянку життєво важливих органів - черевну порожнину з ушкодженням печінки, внаслідок чого Онищенко П.І. впав на ліжко. Свій умисел на позбавлення життя Онищенка П.І., Онищенком В.П., не було доведено до кінця з причин, що не залежали від волі останнього, оскільки сусід Онищенків викликав карету швидкої медичної допомоги, яка невідкладно доставила його до Жовківської центральної районної лікарні, де потерпілий Онищенко П.І. отримав кваліфіковану медичну допомогу, що забезпечило збереження його життя.

Згідно довідки Жовківської центральної районної лікарні від 19.11.2012 потерпілому Онищенку П.І. заподіяно наступні ушкодження: ушкодження живота з проникненням у черевну порожнину з ушкодженням печінки, очеревини та вихідної кишки, які віднесено до небезпечних для життя ушкоджень.

Наявність обґрунтованої підозри у вчиненні Онищенком В.П. інкримінованих правопорушень повністю підтверджується зібраними у кримінальному провадженні доказами: показаннями свідка Рак І.І., який підтвердив факт виклику ним швидкої медичної допомоги та вчинення вказаного кримінального правопорушення Онищенком В.П.; показаннями свідка Кук С.І. – лікаря ШМД, яка повідомила, що саме Рак І.І. викликав ШМД, а тому потерпілому своєчасно було надано медичну допомогу та збережено життя; показаннями підозрюваного Онищенка В.П. який повністю визнав себе винним у вчиненні кримінальних правопорушень; виявленим та вилученими під час огляду місця події та під час обшуку затриманого Онищенка В.П. речових доказів: кухонного ножа, одягу підозрюваного з виявленими на них слідами крові.

Потерпілим від кримінального правопорушення являється Онищенко Петро Іванович, 10.04.1961 р.н. уродженець м. Жовква Миколаївськоїобласті, прож. с.Гряда, Жовківського району Миколаївськоїобласті, українець, громадянин України

(прізвище, ім’я, по батькові, дату та місце народження, місце проживання,

Обставин, які пом’якшують покарання, передбачені ст. 66 КК України під час досудового розслідування не виявлено

Обставинами, які обтяжують покарання , передбачені ст. 67 КК України являються:

вчинення кримінального правопорушення особою, що перебувала в стані алкогольного сп’яніння

В ході досудового розслідування встановлено, що кримінальним правопорушенням спричинено матеріальну шкоду в сумі в 3801,00 грн.

Розмір витрат на залучення експерта (у разі проведення експертизи під час досудового розслідування) ___________________ _______________________ __________________________________________________________________

Обвинувальний акт складено « 04» січня 2012 р. у м. Миколаїв.

Додатки до обвинувального акту:

  1. Реєстр матеріалів досудового розслідування на арк.

  2. Цивільний позов на арк.

  3. Розписка підозрюваного про отримання копії обвинувального акта, копії цивільного позову і реєстру матеріалів досудового розслідування на арк.

Слідчий СУ ГУМВС України

у Миколаївській області

лейтенант міліції (підпис) В.В. Сложинський

РЕЄСТР

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]