Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Плешивенко.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
1.61 Mб
Скачать

2Модернізація лом.

2.1 Вибір приміщення для кросових поверхів та апаратної

Апаратна являє собою службове технічне приміщення, в якому розташовуються сервери, маршрутизатори та комутаційне мережне обладнання. Через апаратну здійснюється підключення зовнішніх магістралей, а також магістралей вертикальної підсистеми до кросових поверхів.

Специфіка об’єкту проектування полягає в тому, що на ньому не передбачено організацію виділеної апаратної. Таке рішення базується на наступних засадах: комутаційне обладнання (комутатори) планується монтувати у кросових поверхів, що надасть змогу зменшити довжину кабелів горизонтальної підсистеми; усі ресурси, якими користуються працівники цеху розташовані централізовано у центрі обробки даних м. Дніпропетровськ, а отже на майданчику не передбачається установки виділених серверів; маршрутизатор\пристрій безпери може бути змонтовано у існуючу 19’’ шафу, яка належить дирекції первинної мережі та розташована на третьому поверсі будівлі.

Кросова являє собою службове технічне приміщення в якому розташовуються пасивні елементи мережі (комутаційні шафи, патч-панелі, тощо) комутаційне, мережне й додаткове допоміжне устаткування. При виборі місця розташування кросових доцільно керуватися наступними рекомендаціями:

- кросова повинна бути на кожному поверсі будинку; часто застосовуване рішення на основі кросової, що обслуговує також сусідні поверхи будинку, не можна визнати вдалим, тому що воно істотно обмежує можливості розширення й модернізації кабельної системи, а також помітно ускладнює монтаж і експлуатацію СКС;

- кросова повинна бути максимально наближена до стояків, по яких прокладаються кабелі підсистеми внутрішніх магістралей СКС; ідеально, якщо канали стояка проходять безпосередньо через неї;

- для полегшення дотримання режиму контролю доступу кімната, що виділена для кросової не повинна мати вікон, бути прохідною або сполучатися з іншими виробничими приміщеннями;

- варто уникати близького розміщення потужних джерел електричних або магнітних полів, а також обладнання, що може викликати підвищену вібрацію в кросової;

- для мінімізації довжини кабелів і відповідно вартості горизонтальної підсистеми варто розташовувати кросову як найближче до геометричного центра робочої зони, що обслуговує.

Відповідно до вимог стандарту ANSI/TIA/EIA-569 [3] площа кросової поверху повинна складати не менш 0,07 робочої площі поверху. Робоча площа поверху розраховується за формулою:

(2.1)

де Sп – робоча площа поверху;

N – кількість робочих місць (з урахування додаткових робочих місць).

SN – норма площі на одну інформаційну розетку, яка складає 4 м2 за стандартом TIA/EIA-569 А.

Таким чином робоча площа 1-го поверху: м2, робоча площа 2-го поверху:м2, а робоча площа 3-го поверху, відповідно: м2

Тепер розрахуємо площі, які необхідні для кросових поверхів, користуючись отриманими даними:

(2.2)

м2.

м2.

м2.

Нажаль, замовник не може надати нам приміщення, які б задовольняли всім вище переліченим вимогам. Для обладнання кросових поверху на об’єкті проектування були виділені наступні приміщення: на першому поверсі частина технологічного приміщення (кімната 107); на другому поверсі – технологічне приміщення площею 13,6 м2 (кімната 207); на третьому поверсі не передбачено виділеної кросової поверху, а все компоненти мережі буде змонтовано в шафу з іншим комутаційним обладнання (кімната 305). Таке розташування кросових вибрано з урахування їх геометричного розташування, що дозволить збудувати кабельний канал крізь поверхи.