Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Плешивенко.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
1.61 Mб
Скачать

1Характеристика об’єкту проектування

1.1 Аналіз завдання на проектування

В якості об’єкту, для якого здійснюється модернізація мережі, виступає центральний майданчик корпоративної мережі цеху телекомунікаційних послуг №6 (Цех ТП №6) Дніпропетровської філії ПАТ «Укртелеком». Публічне акціонерне товариство «Укртелеком» є однією з провідних телекомунікаційних компаній Україні, яке надає сучасні інфокомунікаційні послуги, серед яких:

  • місцевий телефонний зв’язок;

  • міжміський та міжнародний телефонний зв’язок;

  • мобільний зв’язок;

  • послуги доступу в мережу Internet (ADSL,FTTxта інші);

  • IP-телебачення (IP-TV, VoD);

  • апаратний і віртуальний хостінг;

  • інші додаткові послуги (VPN, IP-телефонія, відеоконференц-зв'язок та інші).

В минулому році змінився власник компанії, ПАТ «Укртелеком» став частиною Групи СКМ. Відповідно змінилось керівництво компанії, яке впроваджує нові принципи та підходи в бізнес-процесі. На теперішній час відбувається поетапна реорганізацією організаційної структури товариства, впроваджуються нові технології та послуги, змінюються корпоративні стандарти, відбувається модернізація існуючих сегментів корпоративної мережі.

Замовнику потрібно здійснити модернізацію сегмента корпоративної мережі, що перебуває за адресою, місто Нікополь, вулиця Карла Лібнехта 113. Необхідність модернізації існуючого сегмента обумовлена наступними чинниками:

- у теперішній структурі пасивної і активної частини мережі використовується застаріле обладнання, яке включено багаторівневим каскадом.

- існуюча структура мережі не відповідає вимогам останніх внутрішніх нормативних документів Товариства

- у зв’язку із реорганізацією штатної структури планується закриття декількох майданчиків у м. Нікополь із переміщенням працівників на площу об’єкту проектування. Це в свою чергу потребує організації нових робочих місць та підвищує вимоги щодо до пропускної спроможності каналів.

Ліквідація зазначених недоліків дозволить підвищити якісні показники роботи мережі, такі як швидкість передачі даних, зменшення кількості помилок і колізій, часу відгуку від серверів автоматизованих систем, а це, в свою чергу, підвищить продуктивність роботи всього цеху. Тому замовник прийняв рішення про модернізацію корпоративної мережі передачі інформації, із врахуванням останнього світового досвіду в сфері інформаційних технологій, використанням сучасного обладнання та відповідно діючим нормам побудови мереж. Серед основних вимог, які Замовних висуває до модернізованої мережі, можна виділити наступне:

  • проектована мережа повинна мати багаторівневу архітектуру побудови мереж;

- при побудові пасивної частини мережі треба орієнтуватись на норми СКС;

  • необхідно передбачити організацію 25 робочих місць на першому поверсі, 32 робочих місць на другому поверсі та 10 робочих місць на третьому поверсі;

  • використання обладнання із підтримкою стандарту IEEE802.1q та контролем доступу за MAC-адресою мережного пристрою;

  • швидкість передачі даних між користувачами сегменту не менш 100 Мбіт/с;

  • шифрування даних по транспортній мережі.