Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Технологическая практика 2014.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
204.56 Кб
Скачать

4. Технологія попередньої підготовки ресторану до обслуговування клієнтів

         

У дослідженому об'єкті є 6 функціональних приміщень для обслуговування відвідувачів. Кожен з цих залів виконаний як окрема картина з казки «Снігова Королева». Для оформлення інтер'єру і розробки елементів декору запрошувалися кращі дизайнери Києва.

Зал Королеви.Місткість - 100 посадкових місць. Це найбільший зал, в ньому домінують блакитні і білі тони. Барна стійка зроблена у вигляді великої шикарної білої карети, а підлога прозораі зробленаз надміцного скла, крізь якуможна побачити осколки льоду. Стелюприкрашає шикарна кришталева люстра, а величезна сцена в кінці залу призначена для виступу запрошених колективів і артистів.

Зал Королямає місткість 30 місць і виконаний в ніжних бежевих тонах. Велика барна стійка, м'які бежеві стільці з натурального дерева, столи, накриті скатертинами, приємна розслаблююча музика і, звичайно ж «сам Король»-ось все те, що створює сприятливу атмосферу і відчуття емоційного комфорту.

Малий банкетний зал.Місткість 15 чоловік. Цей зал виконаний в приємних бежево-золотих тонах, стіни прикрашені прекрасними картинами. Відмінно підходить для проведення невеликих банкетів.

Кришталевий залмає місткість на 30 осіб. Тут є невелика сцена для виступів. Важливим елементом інтер'єру є дзеркала. Виконаний у біло-блакитних тонах, стіни і стеля продекоровані«снігом і льодом».

Зал Розбійників. Має 50 посадкових місць. Дуже просторий зал, інтер'єр якого насичений елементами природи: штучними деревами, печерами. Барна стійка і меблі зроблені з натурального дерева.

Зал Герди.Місткість-30 місць. Найчастіше використовується для проведення дитячих свят. У кутку є дитячий куточок, в якому багато іграшок і ляльок. Для дітей цей зал працює з 11:00 до 18:00.

VIP зал.Має 35 посадкових місць. Тут вишуканий інтер'єр, барна стійка виконана з натурального дерева, як і всі інші елементи інтер'єру. На столах накриті лляні скатертини бежевих тонів. Це самий «багатий» зал.

5.Технологія обслуговування відвідувачів

        

Перший службовець, з яким стикаються відвідувачі-це швейцар. Опинившись всередині, гості направляються в той зал, який забажають.

Якщо вони тут вперше і не орієнтуються, їм буде запропонований будь-який з залів. Офіціанти підносять меню, і після того як відвідувачі з ним ознайомилися, вони роблять замовлення. Він передається на кухню за допомогою монітора, клавіатури і факсу, який знаходиться за барною стійкою. Після того, як замовлення або окремі страви будуть приготовлені, їх доставляють клієнту. У процесі споживання звільняється використаний посуд, якийофіціанти відразу прибирають.

        

Для розрахунків використовується розрахункова книжка. У неї вставляється чек і рахунок. Надається споживачеві після завершення процесу споживання. У неї клієнт вкладає гроші.

       

Якщо у споживача виникають пропозиції, побажання чи скарги, він може викласти їх у книзі відгуків і пропозицій, яка знаходиться в куточку споживача в залі Короля.

    

  Зазвичай відвідувачі залишають «Снігову королеву» з найкращими враженнями. Вони як-ніби побували у казці, але приходить час повернутися в сувору буденну реальність.