Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МПЗ курс лекцій 1частина.doc
Скачиваний:
803
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
2.04 Mб
Скачать

Висновки

Таким чином, гуманітарна підготовка є одним із основних видів ІПЗ у Збройних Силах України та спрямована на формування у військовослужбовців гуманістичного світогляду, ціннісних орієнтацій, активної життєвої настанови, громадянської та національної свідомості, готовності до сумлінного виконання своїх функціональних обов’язків у мирний та воєнний час.

Організація і проведення ІПЗ вимагають комплексного, технологічного підходу, всебічного організаційно-методичного забезпечення, використання сучасних дидактичних технологій і методик.

Контрольні питання та завдання

  1. Зміст, основні напрямки та завдання інформаційно-пропагандистського забезпечення.

  2. Організація та методика проведення гуманітарної підготовки у ЗС України.

  3. Організація та методика інформування особового складу у ЗС України.

  4. Суб’єкти та об’єкти інформаційно-пропагандистського забезпечення.

Список використаної літератури

  1. Алещенко В.І. Морально-психологічне забезпечення застосування військ (сил): становлення та сутність: Навчально-методичний посібник. – К. Національна академія оборони України, 1999. -32 с.

  2. Бородій А. Сучасні погляди на організацію та зміст морально-психологічного забезпечення застосування військ (сил) //Народна Армія. – 2004. – 12 трав.

  3. Директива Міністра оборони України № Д-57 від 29.12.2006р. „Про організацію культурно-виховної, просвітницької роботи та дозвілля військовослужбовців, членів їхніх сімей, працівників Збройних Сил України”.

  4. Директива Міністра оборони № Д-22 від 17.04.2006р. «Про вдосконалення системи військово-патріотичного виховання у Збройних Силах України».

  5. Директива Міністра оборони України від 13.02.2006 р., № Д-3„Про організацію гуманітарної підготовки, суспільно-політичного та правового інформування особового складу Збройних Сил України на 2006 – 2011 роки”.

  6. Конституція України.

  7. Концепція виховної роботи у Збройних Силах та інших військових формуваннях України. Затверджена Указом Президента України від 4 вересня 1998 року № 981.

  8. Концепція гуманітарного і соціального розвитку у Збройних Силах України. Указ Президента України від 12 січня 2004 року №28/2004.

  9. Наказ Міністра оборони України №142 від 5.05.1999 року „Про затвердження Концепції морально-психологічного забезпечення підготовки та ведення операцій (бойових дій) Збройних Сил України”.

  10. Наказ Міністра оборони України № 117 від 24 лютого 2006 року “Про організацію правової підготовки у Міністерстві оборони України та Збройних Силах України”.

  11. «Морально-психологічне забезпечення». Курс лекцій, за ред. В.В. Ягупова.

  12. «Положення про органи з гуманітарних питань у Збройних Силах України». Затверджене Наказом Міністра оборони України від 05.07. 2005р. № 377.

Тема 5 Методи проведення занять в системі інфор-маційно-пропагандистського забезпечення

План

    1. Основні методи проведення занять в системі інформаційно-пропагандистського забезпечення.

    2. Активні форми навчання під час занять з гуманітарної підготовки.

В існуючій системі гуманітарного і соціального забезпечення ЗС України важливе місце належить інформаційно-пропагандистському забезпеченню (ІПЗ) життєдіяльності військ (сил), роль якого впродовж останніх років значно зростає.

У сучасних умовах потрібна системна цілеспрямована робота командирів, штабів, офіцерів із гуманітарних питань щодо підвищення якості проведення занять у системі інфлрмаційно-пропагандистського забезпечення з метою формування адекватної моделі світу у військовослужбовців, необхідних морально-бойових якостей, принципів вірності і відданості своєму народові і Батьківщині.