Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
кримінальний процес.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
510.46 Кб
Скачать

Загальні методичні вказівки

Особливе значення в кредитно-модульній технології організації навчання надається самостійній роботі студента. Тематичним планом передбачений мінімально необхідний обсяг засвоєння конкретних тем.

З метою найкращого засвоєння матеріалу курсу при підготовці до кожного виду заняття рекомендується така методика роботи: 1) уточнюється коло питань, що підлягають вивченню; 2) аналізуються відповідні положення чинного кримінально-процесуального законодавства; 3) вивчаються науково-практичні коментарі кримінально-процесуальних норм, а також відомчі нормативні акти, які стосуються питань заняття; 4) ретельно опрацьовуються теоретичні джерела з проблем теми (підручники, навчальні посібники, монографії, наукові статті, аналітичні огляди, узагальнення практики), наведені у цих матеріалах і/або запропоновані лектором та викладачем.

Однією з основних умов отримання студентом позитивної оцінки під час занять є наявність у нього конспекту лекції, що була прочитана за темою. Передбачені планом до занять завдання виконуються у робочому зошиті, ведення якого є обов`язковим.

Студентам рекомендується готувати тези виступу з кожного питання плану семінарського заняття та письмово виконувати завдання для самостійної роботи.

При підготовці до практичних занять студент повинен розв`язати вказані в планах задачі й скласти проекти процесуальних документів у письмовій формі. Рішення кожного завдання повинно бути аргументованим, мати посилання на конкретні норми, закріплені в нормативно-правових актах (Конституції України, КПК України тощо), враховувати положення теорії кримінального процесу і матеріали слідчої та судової практики. Якщо умови задачі допускають альтернативи у її розв’язанні, необхідно зазначити кожний з можливих варіантів її вирішення.

Виконання завдань для самостійної роботи перевіряється викладачем під час проведення семінарських занять або під час підсумкового заняття з відповідного модулю, коли воно передбачено навчальним планом. Питання, що випливають з завдань для самостійної роботи включаються до тестових завдань з кожного модулю та до підсумкового тесту з дисципліни.

З усіх питань, що виникають у зв’язку з підготовкою до семінарських та практичних занять студентам слід звертатись до викладача під час щотижневих консультацій.

Навчально-методичні матеріалі в електронному форматі є в читальному залі, комп’ютерному класі, у методистів курсу та на кафедрі кримінально-правових дисциплін юридичного факультету.

Перед проведенням модульного контролю (підсумкового тестування) проводиться індивідуальне заняття, на яке запрошуються студенти, у яких виникли проблеми із самостійним засвоєнням навчального матеріалу або які займаються поглибленим вивченням окремих питань з навчальної дисципліни.

Структура залікового кредиту

№ з/п

Номер змістового модулю і назва тем

Кількість годин за видами занять

Всього

з викла-дачем

Л

С

П

СР

ІР

Змістовий модуль 1.

36

18

6

6

6

16

2

1.

Тема 1. Поняття, суть і завдання кримінального процесу

10

6

2

2

2

4

0

2

Тема 2.Кримінально-процесуальний закон

10

6

2

2

2

4

0

3.

Тема 3. Принципи кримінального процесу

16

6

2

2

2

8

2

Модульний контроль

Змістовий модуль 2.

36

18

6

6

4

14

2

4.

Тема 4. Учасники кримінального процесу

18

6

2

2

2

12

0

5.

Тема 5. Докази і доказування у кримінальному процесі

18

12

4

4

4

4

2

Модульний контроль

Змістовний модуль

36

18

6

6

6

16

2

6.

Тема 6. Цивільний позов у кримінальному процесі

14

6

2

2

2

8

0

7.

Тема 7. Процесуальні строки і судові витрати

22

12

4

4

4

8

2

Модульний контроль

36

12

4

4

2

22

2

Разом:

108

54

18

18

12

48

6

Підсумковий контроль:

залік