Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KP_ZCh_2013.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
428.03 Кб
Скачать

Теми рефератів, доповідей

  1. Актуальні питання вдосконалення кримінально-процесуального законодавства, яке регулює діяльність органів досудового розслідування.

  2. Шляхи удосконалення кримінально-процесуального законодавства, що регулює судову діяльність.

  3. Тлумачення кримінально-процесуального закону.

  4. Аналогія кримінально-процесуального закону.

  5. Судовий прецедент як джерело кримінально-процесуального права в окремих державах (на прикладі Англії, Австралії, США, Канади).

  6. Рішення Європейського суду з прав людини як джерело кримінально-процесуального права.

Література до теми:

[1‑65, 81, 87, 91, 99, 108, 119‑125, 133, 137‑139, 141, 145, 148, 149, 152, 153, 157, 161, 162, 165, 171, 175]

Тема 3. Засади кримінального процесу

Семінарське заняття – 4 год.

Практичне заняття – 2 год.

Самостійна робота – 4 год.

Індивідуальна робота – 2 год.

Ключові терміни та поняття до теми:

Поняття засад кримінального провадження; класифікація засад кримінального процесу; конституційні засади кримінального процесу; спеціальні (галузеві) засади кримінального процесу; верховенство права і законність; публічність; диспозитивність; право на свободу та особисту недоторканність; невтручання у приватне життя; недоторканність житла чи іншого володіння особи; недоторканність права власності; розумні строки; презумпція невинуватості та забезпечення доведеності вини; змагальність сторін та свобода в поданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Семінарське заняття 3.1 – 2 год.

1. Поняття і значення засад кримінального процесу.

2. Система та класифікація засад кримінального процесу і їх класифікація. Правові гарантії реалізації засад кримінального провадження.

3. Сутність та значення засад кримінального процесу: верховенства права і законності; рівності перед законом і судом; здійснення правосуддя виключно судами; участі народу у здійсненні правосуддя; незалежності і недоторканності суддів, їх підкорення лише закону; колегіального і одноособового розгляду справи судом; поваги до людської гідності; забезпечення права на свободу та особисту недоторканність; недоторканності житла та іншого володіння особи; таємниці спілкування; невтручання у приватне життя; недоторканності права власності; презумпції невинуватості та забезпечення доведеності вини; свободи від самовикриття та викриття близьких родичів та членів сім'ї.

Семінарське заняття 3.2 – 2 год.

4. Сутність та значення засад кримінального процесу: заборони двічі притягувати до кримінальної відповідальності за одне і те саме правопорушення; забезпечення права на захист; доступу до правосуддя та обов’язковість судових рішень; змагальності сторін та свободи в поданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості; безпосередності дослідження доказів; забезпечення права на оскарження процесуальних рішень, дій чи бездіяльності; публічності; диспозитивності; гласності судового провадження та його повного фіксування технічними засобами; розумності кримінально-процесуальних строків; мови, якою здійснюється кримінальне провадження.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]