Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мет.розр.-АК-Чурмантаев.doc
Скачиваний:
5743
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
282.11 Кб
Скачать

Порядок контрольного огляду автомата офіцерами

Офіцери оглядають автомати в зібраному і розібраному виді.

Крім раніше викладеного, перевірити:

1) Подачу патронів у патронник, витяг і відбиття гільз: спорядити магазин навчальними патронами, приєднати його до автомата і, не натискаючи на засувку магазина спробувати відокремити магазин — магазин повинний вільно входити у вікно ствольної коробки і утримуватися засувкою магазина. Перезарядити автомат кілька разів, при цьому патрони повинні досилатися з магазина в патронник і енергійно викидатися зі ствольної коробки.

2) Справність приклада: гвинти затильника повинні бути загвинчені, при натисканні на кришку затильника пенал повинний висуватися з гнізда приклада.

3) Справність магазинів.

4) Справність багнета-ножа: багнет-ніж повинен утримуватися на автоматі, вільно зніматися з нього і міцно утримуватися в ножнах. На лезі, рукоятці і ножнах не повинно бути пошкоджень.

Для огляду автомата в розібраному виді зробити неповне розбирання.

Звірити номера на його частинах і ретельно оглянути кожну частину і механізм, щоб упевнитися, що на металевих частинах немає пошкоджень, зірваної різьби, висипки, слідів іржі і бруду, на дерев'яних частинах— тріщин і збитостей, а на пластмасових — тріщин і зколів.

1) При огляді ствола особливу увагу звертати на стан каналу ствола. Він оглядається з дулової частини. Для цього в ствольну коробку вкладається білий папірець, щоб світло відбивалося від нього і освітлювало канал ствола. Патронник оглядається з казенної частини. У каналі ствола можуть спостерігатися наступні недоліки:

— сітка розпалу, як правило, з казенної частини; викрашування хрому; іржа;

— раковини — поглиблення в металі, що утворилися в результаті великого числа зроблених пострілів чи у результаті тривалого впливу іржі в місцях відколу хрому;

— зтертість полів чи нарізів округлення кутів полів нарізів (особливо на лівій грані);

— роздуття ствола, помітне в каналі ствола у виді темного поперечного кільця, чи що виявляється по опуклості металу на зовнішній поверхні ствола.

Виявлені недоліки каналу ствола повинні бути занесені в картку якісного стану автомата.

При огляді ствола зовні перевірити, чи немає забоїн на зрізі патрубка газової камори і перевірити дію фіксатора дулового гальма-компенсатора (полум’ягасника).

2) При огляді ствольної коробки перевірити: відбивний виступ ствольної коробки; чи немає погнутостей і забоїн на відгинах; чи немає хитавиці приклада і пістолетної рукоятки; чи працює пружина засувки магазина.

3) При огляді затворної рами звернути увагу на кріплення газового поршня, що повинний мати незначну хитавицю.

4) При огляді затвора звернути увагу на справність ударника і викидача. Для перевірки викидача відвести його пальцем убік і відпустити — викидач повинний енергійно повернутися в попереднє положення. Вставити навчальний патрон під зачіп викидача і спробувати вийняти патрон уперед — патрон повинний утримуватися.

5) При огляді частин зворотного й ударно-спускового механізмів перевірити, чи немає поломок і погнутостей пружин, поломок і тріщин на частинах.