Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
еще туризм.docx
Скачиваний:
64
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
118.89 Кб
Скачать

30.Види туризму за критеріїм « спрямування туристичних потоків»

За критерієм спрямування туристичних потоків туризм поділяється на : -Виїзний(закордоний) - подорожі громадян України та осіб, які постійно проживають на території України, до іншої країни. -Внутрішній - подорожі в межах території України громадян України та осіб, які постійно проживають на її території -Вїзний(іноземний) - подорожі в межах України осіб, які постійно не проживають на її території -Національний - це сукупність внутрішнього та зарубіжного (виїзного) туризму, а також стан та розвиток туризму в межах державних кордонів, і визначається як частка туризму в національній економіці в сфері надання невиробничих послуг, також, система координації та співробітництва державних, суспільних, господарських організацій в сфері національної туристичної політики. - Міжнародний - являє собою діяльність осіб, які подорожують і здійснюють перебування в місцях, що розташовані за межами їх звичайного середовища, протягом періоду, що не перевищує одного року поспіль, з метою відпочинку, діловими та іншими цілями. Міжнародний туризм - туризм в іншу країну з туристськими цілями без заняття оплачуваною діяльністю в місці тимчасового перебування.

31.Види та характеристика програмних заходів.

До програм перебування туристів входить ряд заходів, які слід розподілити та виділити в окремі групи: 1) Екскурсійно-інформаційні заходи: екскурсії (різні за тематикою, засобом пересування та місцем проведення). 2) Культурно-видовищні заходи: відвідування концертів, театрів, фестивалів мистецтв, фольклорних програм та ін.; 3) Розважальні заходи: різноманітні конкурси, анімаційні програми, атракціони, ігри, вікторини, аукціони і свята, відвідування розважальних закладів (аква- й тематичних парків) та ін.; 4) Спортивно-оздоровчі заходи: заняття різними видами спорту і навчання різним його видам; заняття оздоровчою фізкультурою; масаж та голкотерапія, різноманітні фізіопроцедури, відвідання сауни, бані чи басейну, фітнесцентру; організація спортивних змагань, рухливих конкурсів та ігор; річкові й морські прогулянки; одно- та багатоденні походи; рафтінг, яхтінг, дарт, дайвінг, каньонінг та ін. 5) Соціальні заходи: вечори і зустрічі дружби, форуми та мітинги, відвідання спецоб'єктів - промислових підприємств, сільськогосподарських, навчальних і дитячих закладів та інших установ, відвідання сімей, участь у трудових акціях.

За кількістю учасників програми бувають :

1) Індивідуальні – це заходи,в яких турист,може взяти участь за бажанням індивідуально( спортивні та розважальні ігри, відвідування бібліотеки,концертів,чи танцювальних вечорів,тощо) 2) Групові – це заходи, які відбуваються тоді, коли буде зібрано необхідну кількість учасників. Здебільшого це екскурсії , поїздки на цікаві об’єкти ,походи і подорожі на природу 3) Масові – це заходи,які потребують масової участі туристів( різні турніри,конкурси, свята, вечори країн ,навчанням танцям,мові, тощо)