Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Tema_3-2.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
30.47 Кб
Скачать

2. Види перевірок, які мають провадити податкові органи

Для проведення податкового контролю, податкові органи наділені правом проводити податкові перевірки. Реалізувати зазначене право податкові органи можуть шляхом проведення _______________________________________________ перевірок. Під час проведення перевірок податкові органи мають право вивчати та перевіряти первинні документи, які використовуються в бухгалтерському та податковому обліку, інші регістри, фінансову, статистичну звітність, пов’язані з обчисленням і сплатою податків та зборів, виконанням вимог іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на податкові органи.

Наукою фінансового права визначено, що податкові перевірки поділяються

за обсягом

за повнотою

за місцем

за періодичністю

за характером

за підставою

Види перевірок, які мають право проводити податкові органи відповідно до Податкового кодексу

Види перевірок

Риси перевірок

Камеральна –

Фактична –

Документальна –

місце проведення

планова чи позапланова

періодичні пер проведення

наявність спеціального рішення

письмове повідомлення платника

наявність направлення на проведення перевірки

обов’язок пред’явлення службових посвідчень

строк проведення

оформлення результатів

Також, наукою фінансового права було визначено, що камеральна перевірка є різновидом невиїзної документальної перевірки. На сьогодні камеральну перевірку не слід плутати з документальною невиїзною перевіркою, для проведення якої обов’язкова наявність наказу керівника відповідного податкового органу про проведення такої перевірки, вона проводиться виключно з підстав визначених ст.ст. 77; 79 Податкового кодексу, її висновки оформлюються актом або довідкою. Дані положення не стосуються проведення документальної невиїзної позапланової електронної перевірки.

Камеральна та документальна невиїзна перевірка мають схожі риси. Зокрема

Види перевірок

Риси перевірок

Камеральна перевірка

Документальна невиїзна перевірка

за

за

за

за

Щодо відмінних рис камеральної та документальної перевірки, то вони різняться:

Види перевірок

Риси перевірок

Камеральна перевірка

Документальна невиїзна перевірка

за предметом проведення перевірки

за підставами проведення таких перевірок

за порядком оформлення проведення перевірки

за необхідності повідомленням платника податків про факт проведення перевірки

за порядком надання документів для проведення перевірки

за суб’єктом надання документів (інформації) для проведення перевірки

за порядком оформлення результатів

за строком реєстрації в податкових органах актів (довідок) перевірок

за строком ознайомлення та підписання акту (довідки) перевірки

!!! Проведення документальної планової перевірки за окремими видами зобов’язань, за загальним правилом є забороненим. Така заборона не стосується випадків проведення перевірки правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати

До особливостей електронних перевірок належать

.

Особливе місце серед перевірок, які мають право проводити податкові органи, належить перевіркам контрольованих операцій (контроль щодо трансфертного ціноутворення), порядок здійснення яких визначено _________________________________________. Предметом проведення перевірок контрольованих операцій щодо трансфертного ціноутворення є перевірка платників податків з питань ______________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________. Отже зазначена перевірка не належить до камеральних та фактичних перевірок. Водночас відповідно до _____________________________, питання трансфертного ціноутворення не є предметом проведення також документальної планової перевірки. Враховуючи вище зазначене, можна припустити, що перевірка контрольованих операцій належить до _________________________________.

Перевірка контрольованих операцій проводиться виключно за наявності підстав визначених _____________________________, за рішенням __________________________ _______________, яке оформлюється наказом. Якщо у платника податків, що є стороною контрольованої операції, стосовно зазначеної операції за календарний рік проведено перевірку контрольованих операцій і за результатами такої перевірки встановлено відповідність цін контрольованої операції звичайним цінам, то щодо зазначеної операції __________________________________________________________. Про прийняття рішення про проведення перевірки контрольованих операцій _________________________

_____________________________________________________________________________. Перевірка контрольованих операцій проводиться посадовими особами ________________

________________________. Тривалість контрольованої перевірки не повинна _____________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________.

Проведення перевірки контрольованих операцій не перешкоджає проведенню інших перевірок, які мають право провадити податкові органи, відповідно до ст. 75 Податкового кодексу, а також зустрічних звірок. Водночас, під час проведення перевірки контрольованих операцій податковим органам заборонено здійснювати _______________ ____________________________________________________________________. Також слід зазначити, що територіальний податковий не має права проводити дві і більше перевірки контрольованої операції протягом одного календарного року.

За результатами проведення перевірки складається ____________________. _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________.

Також податкові органи уповноважені здійснювати постійний __________________

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________.

З моменту прийняття Податкового кодексу були непоодинокі випадки _________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]