Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
i_rozdil_diplomu.doc
Скачиваний:
32
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
928.26 Кб
Скачать

Вступ

Ресторанний бізнес є дуже прибутковою галуззю підприємницької діяльності. Та прибуток приносять лише ті заклади, які можуть повністю задовольнити потреби споживачів. Це безкінечний шлях удосконалення діяльності абсолютно зі всіх сторін. Успіх закладається на початку проектування. Усі розрахунки є надзвичайно важливими. Саме тому в наш час актуальною є тема всебічного підходу до процесу створення ЗРГ.

Мета проекту: розроблення комплексного закладу ресторанного господарства у складі ресторану української кухні на 100 місць та шинку на 20 місць по вул. Хотинській у м. Чернівці.

Об'єктом дослідження є комплексний заклад ресторанного господарства у складі ресторану української кухні на 100 місць та шинок на 20 місць.

Предмет досліджень - комплексний заклад ресторанного господарства у складі ресторану української кухні на 100 місць та шинку на 20 місць, наукове обґрунтування і розробка технологій десертів і з додаванням функціональної добавки, а саме яблучного кріопорошку.

Задачі дослідження. Для досягнення цієї цілі був поставлений ряд задач:

- дослідити ареал діяльності закладу та аналіз ринку послуг та його конкурентного середовища;

- розробити проект виробничо-торговельної діяльності, охорони праці та техніки безпеки, санітарного режиму закладу;

- розробити організаційну структуру підприємства;

- провести оцінку ефективності капітальних вкладень, окупності інвестиційного проекту;

- удосконалити систему контролю якості продукції закладу;

- удосконалити систему управління;

- обґрунтувати перспективність технологічних перетворень;

- обґрунтувати перспективність використання новітніх технологій.

Практична реалізація. Прийняті у дипломному проекті рішення можуть стати основою для будівництва комплексного закладу ресторанного господарства на вул. Хотинській м. Чернівці.

Розділ 1. Обґрунтування (ініціалізація) проекту

1.1.Загальні положення.

Чернівці – мальовниче місто розташоване на південному заході України.

Чисельність наявного населення міста станом на 1 грудня 2014 року становить 264 134 осіб. Територія Чернівців становить 153 км². Вона поділена три райони: Першотравневий, Шевченківський, Садгірський.

Сьогодні у Чернівцях проживає населення 65 національностей. Серед них найбільше українців – близько 80 %, росіян – до 12 %, румун – до 5 %, молдован – до 2%, поляків, євреїв, білорусів – до 1%. Саме тому побудова комплексного закладу ресторанного господарства з українською кухнею є актуальною.

На даному етапі розвитку економіки, ресторанний бізнес є одним з найризикованіших. Та доволі короткий період окупності, а саме 2-3 роки, стимулює до створювання все нових і нових закладів ресторанного господарства. Особливо популярним він є в даному обласному центрі де кількість ЗРГ на одну особу найбільша в Україні. Проте існують ділянки де їхня кількість є недостатньою і саме до таких відноситься Садгірський район.

Отже, можна зробити висновок, що ресторанний бізнес в місті Чернівці – перспективний вид економічної діяльності. Проте не слід забувати про високий рівень конкуренції, який в свою чергу буде відсіювати всі заклади які не відповідають нормам обслуговування.

1.2. Маркетингові дослідження ринку

1.2.1. Дослідження ареалу діяльності закладу ресторанного господарства

Садгірський район - північний район міста Чернівці. Розміщений на лівому березі Прута. Населення 29252 осіб, площа 78  км ².

Садгірський район – привабливий географічним розташуванням, багатий рекреаційними ресурсами, економічним потенціалом, сприятливий для розвитку міжрегіональної та міжнародної співпраці. На території регіону працюють великі супермаркети : «Метро», «Караван», «Епіцентр», «Пан Диван» Добре розвинута меблева промисловість про що свідчить функціонування «Галс 2000» Карпати

Комплексний заклад ресторанного господарства планується спроектувати у Садгірському районі міста Чернівці по вул. Хотинській.

Головними споживачами продукції закладу будуть жителі та гості міста.

Одним із найближчих конкурентів, проектованого закладу ресторанного господарства являється

На рис 1.1. зазначено місце проектування комплексного закладу ресторанного господарства «Чумацький шлях» та його найближчих конкурентів.

Ресторан Бристоль

Черновцы, ул. Хотинская, 43

Ресторан Версаль

Черновцы, ул. Хотинская, 45б

Бар Максим

Черновцы, ул. Мориса Тореза, 70а

Рис.1.1. Дислокація закладів-конкурентів та проектованого закладу ресторанного господарства «Чумацький шлях»

Щоб проаналізувати ринок ресторанного господарства в м. Чернівці, потрібно дослідити тенденції розвитку закладів ресторанного господарства за дворічний період.

Для аналізу зібраних кількісних показників використовується метод різниць (табл.1.2).

Таблиця 1.2

Кількість закладів ресторанного господарства в досліджуваному районі

Характеристика ринку

Показник

2014 р.

2015 р.

Відхилення (±)

Загальна кількість закладів ресторанного господарства, у т. ч.:

  • ресторани;

  • кафе;

    • бари;

    • бістро;

Загальна кількість місць у закладах ресторанного господарства всього, у т. ч.:

  • ресторани;

  • кафе;

    • бари;

    • бістро;

За даними таблиці 1.2 можна зробити висновок, що за період із 01.01.14 по 01.01.15 рік було введено в дію !!!!1заклади ресторанного господарства, серед них:!!!!!!!1. За статистичними даними в цьому мікрорайоні, здебільшого переважають бари. Загалом ринок ресторанних послуг в досліджуваному районі є стабільним, але чи він відповідає всім вимогам відвідувачів ми проаналізуємо в наступних частинах розділу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]