Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kursachek_ioy кадастр.docx
Скачиваний:
83
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
241.82 Кб
Скачать

Висновки

В основі грошової оцінки земель населених пунктів району лежить капіталізація рентного доходу, що виникає завдяки місцю розташування населеного пункту в загальнодержавній, регіональній, і місцевій системах виробництва та розселення, облаштуванню його території та якості земель з урахуванням природно-кліматичних та інженерно-геологічних умов, архітектурно-ландшафтної та історико-культурної цінності, екологічного стану, функціонального використання земель.

Дані грошової оцінки земель населених пунктів та сільськогосподарських угідь використовуються безпосередньо для справляння плати за землю, при спадкуванні, даруванні, міні, та укладенні договорів оренди землі.

Нормативна грошова оцінка окремої земельної ділянки в межах населеного пункту оформляється як витяг з нормативної грошової оцінки земель населеного пункту, що неможливо виконати без її проведення.

Такі витяги видає відділ ринку землі та орендних відносин управління земельних ресурсів. Для оформлення такого витягу необхідно подати заяву, укласти договір, додати ксерокопії: паспорта державного акта на право власності на землю або кадастрового плану земельної ділянки, характеристику земельної ділянки за місцем розташування та квитанцію про оплату, при успадкуванні — ксерокопію свідоцтва про смерть власника землі.

При розрахунку нормативної грошової оцінки земельної ділянки враховується коефіцієнт індексації, який щорічно змінюється.

Грошова оцінка є безпосередньою підтримкою ринку землі. Саме вона полягає у встановленні оцінної вартості земельних ділянок при здійсненні різного роду операцій з ними. Нормативно-методичні забезпеченні грошової оцінки дає можливість встановлювати різні види вартості земельних ділянок. Земля, нарешті отримала свою ціну. За її використання стягується земельний податок, оренда плата, здійснюється відшкодування збитків, заподіяних землевласникам та землекористувачам, швидкого розвитку набирає ринок земель. Платежі за землю є потужним і надійним джерелом наповнення місцевих бюджетів.

Список використаної літератури:

  1. Конституція України. – Х.: Ранок, 2011р.

  2. Стандарт Держкомзему СОУ ДКЗР 0032632-012:2009 «Оцінка земель. Правила розроблення технічної документації з нормативно-грошової оцінки земель населених пунктів» від 11 листопада 2009р».

3. Земельний кодекс України за станом на 10 січня 2011 року.

4. Закон України „Про оцінку земель” від 11 грудня 2003 року № 1378-ІУ.

5. Закон України „Про оренду землі” від 2 жовтня 2003 року № 1211-ІV.

6. Постанова Кабінету Міністрів України: „Про методику грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення та населених пунктів”, №213, 23, 1995р.

7. Дехтяренко Ю.Ф., Лихогруд М.Г., Манцевич Ю.М., Палеха Ю.М., Методичні основи грошової оцінки земель в Україні, - Київ: "Профі", 2002;

8. Конспект лекцій з предмету "Кадастр населених пунктів", 2012р.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]