Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kursachek_ioy кадастр.docx
Скачиваний:
83
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
241.82 Кб
Скачать

Розділ і. Загальна характеристика населеного пункту

1.1 Загальні відомості про населений пункт.

Селище Черемушне Зідьківської селищної ради розташовано в північно-західній частині Зміївського району Харківської області, в 5 км від районного центру м. Зміїв, в 27,5 км від обласного центру м. Харкова. Селище Черемушне розташоване в 0,5 км від центральної садиби – с. Зідьки, у західній його частині проходить залізнична дорога Харків – Балаклея.

За матеріалами економічної оцінки земель, проведеної в 1988 році, територія, на якій розташований населений пункт відноситься до 02 земельно-оціночного району.

Селище не входить до зони радіаційного забруднення і не має статусу курорту або історичного селища.

Чисельність населення, згідно останнього перепису населення, складає 289 осіб (статистичні матеріали Всеукраїнського перепису населення 2001 р., наведені в додаткових матеріалах до технічної документації). Площа населеного пункту складає 364,93 га, в тому числі житлова забудова 305,2 га. В населеному пункті знаходиться 162 садиби.

Селище Черемушне розташоване в долині річки Сіверський Донець, на правому березі, в межах пройми та борової тераси. Загальний уклін поверхні прямує до річки. Поверхня тераси всхолмлена, мають місце багаточислені пісчані кучугури та межкучугурні пониження. Вся забудова селища простягається по склонам долини. Пойменні ділянки не пригодні до забудови. Селище охоплює сосновий ліс.

В селищі Черемушне не має виробничої зони. Основною структурно-планувальною одиницею є квартали одноповерхової житлової забудови садибного типу. Для сельбишної зони характерна живописність вуличної мережі. Головна вулиця сформувалася під впливом рельєфу та природних умов. Громадський центр сформований в зоні існуючого магазину та ФАПу та головної вулиці селища.

Клімат району помірно-континентальний. Абсолютні відмітки знаходяться в межах від 162 до 190 м. абс. Глибина залягання грунтових вод на більшій частині селища 3-5 м. Небезпечні геологічні процеси відсутні.

Селище електрифіковане, газифіковане, телефонізоване, центральна вулиця має тверде покриття. Селище розташоване в зоні пішохідної доступності до зупинок зовнішнього пасажирського транспорту, а зокрема до залізничної зупинки «Геніївка».

В результаті проведеної роботи складено креслення контурів села Геніївка в масштабі 1:10000 з відображенням меж земельних угідь та категорій земель, визначено площі земель різних категорій та вгідь, складена контурна експлікація земель (додаток 2) і зведена таблиця складу земель в межах населеного пункту (додаток 3,3а).

Згідно інженерно-інфраструктурного використання території складено відповідну схему, яка знаходиться в додатках курсового проекту (додаток 1).

Розміщення селища Черемушне наведено нижче на ситуаційній схемі.

Рис. 1 Ситуаційна схема розміщення селища Черемушне Зміївського району Харківської області

Основні відомості про населений пункт приведені в додатку .

1.2 Аналіз використання земельного фонду

На основі додатку 3 (загальна експлікація земель), можемо зробити аналіз використання земельного фонду селища Черемушне. Наглядно відомості з таблиці можемо представити використовуючи кругові діаграми. Співвідношення всіх земель селища Черемушне зображено на малюнку 1.

Мал. 1 Склад земель селища Черемушне

Із загальної площі земель с. Черемушне, житлова забудова займає більшу частину території, - 83,5%.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]