Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МІНІСТЕРСТВО КУЛЬТУРИ ТА ТУРИЗМУ УКРАЇНИ.docx
Скачиваний:
10
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
2.6 Mб
Скачать

5. Характеристика виконуваного виду робіт

Я проходила практику на посаді офіціанта. Спочатку я ознайомилася з правилами протипожежної безпеки та переліком своїх обов'язків:

  • приходити на роботу за 15 хвилин до початку робочої зміни, щоб своєчасно підготуватися до виходу на робочу позицію,

  • вивчення меню, знання основних і сезонних страв і напоїв,

  • підготовку робочого місця і утримання його в належному вигляді,

  • зустріч і прийом замовлення від клієнта,

  • надання допомоги гостям ресторану у виборі страв і напоїв, вміння давати відповідні рекомендації,

  • отримання плати за рахунками.

Перед початком роботи потрібно довідатися про відсутні страви на кухні і напої в барі, а протягом робочої зміни стежити за змінами за асортиментом.

Одним з найважливіших аспектів професіоналізму обслуговуючого персоналу є особиста гігієна і зовнішній вигляд. Форма повинна бути чиста і відпрасованих. Офіціанти можуть користуватися косметикою, парфумами, надягати біжутерію - але все має бути в міру і гармонійно.

Графік роботи змінний (2 / 2) з 08.30 до 23.00.

Як елемент управління у мої обов'язки входило складання графіку виходу офіціантів моєї зміни, контроль за виконанням графіку, стандартів обслуговування, обслуговування 3 столів (загальна кількість посадкових місць – 12-18) і допомогу іншим офіціантам, які її потребують.

Висновок та рекомендації

При наймі на роботу керівництво арт-кафе «Неизвестній Петровский» звертає увагу на такі якості потенційних службовців, як щира зацікавленість у кожному клієнті і готовність зробити гостям три особливих "подарунка", що дозволяють зробити відвідування ресторану запам'ятовується і сформувати лояльність клієнтів: звернення на ім'я (якщо це постійні клієнти), допомога у виборі страв та напоїв та увага.

За час свого існування арт-кафе «Неизвестній Петровский» зумів створити собі непоганий імідж, залучити велику кількість відвідувачів, багато з яких стали постійними клієнтами. Незважаючи на велику конкуренцію більшість з них залишаються вірні арт-кафе. Все це забезпечується жорстким контролем керівництва над обслуговуючим персоналом. Я б порекомендувала розробити систему матеріальної та моральної стимуляції, винагороди співробітників, створити умови для професійного просування співробітників.

Для того, щоб стимулювати працівників до ще більших досягнень можна розробити систему додаткових винагород, наприклад:

  • встановити збільшення відсотків заробітку за досягнення працівником певної грошової суми в загальному прибутку компанії. Якщо офіціант або бармен заробив більше певної суми для компанії - його чекає премія чи він одержить зайвий відсоток від загального прибутку особисто для себе;

  • можна влаштувати конкурс серед співробітників. Фотографія того, хто найкращим чином впорається з поставленою метою буде висіти на дошці пошани;

  • при роботі понад норму - оплачувати додаткові години за подвійним тарифом.

  • оплачувати додатково обслуговування бенкетів ( так як під час бенкетів суттєво зменшується відсоток чайових