Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МІНІСТЕРСТВО КУЛЬТУРИ ТА ТУРИЗМУ УКРАЇНИ.docx
Скачиваний:
10
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
2.6 Mб
Скачать
  1. Концепція арт-кафе «Неизвестный Петровский»

Це універсальне місце відкрилося зовсім недавно (26.11.11), але вже стало популярним серед абсолютно різних людей. Тут можливо практично все: недорогий і смачний бізнес-ланч, шикарна вечеря за доступною ціною, електронна музика і джаз, свята будь-якого типу, проведення літературного або творчого вечора. В приміщенні кафе заборонено палити, що не відлякує, а навпаки, привертає широку аудиторію. Інтер’єр виконаний в стилі 60-70 рр. ХХ століття. Має основне приміщення з барною стійкою та міні-сценою, а також VIP-кімнату. Для відпочинку клієнти можуть обрати місця за барною стійкою, за столиком на 4, 6 персон, за столиком з диванчиками на 4-6 персон, на лавочці біля ліхтаря на міні-вуличці або місця з барними стільцями перед дошкою для малювання крейдою. В інтер’єрі приміщень присутні старе піаніно, підсвічники зі свічками, серветниці ручної роботи у вигляді кінчиків від рамки для картин, шафа, яка водночас являється першими дверима до вбиральні. Також біля барної стійки є 16 комірок в яких знаходиться якісь цікаві-сувенірні річ. Кожен відвідувач може зазирнути за один прихід лише до однієї і взяти звідти сувенір лише при умові, якщо покладі замість неї щось своє. Таким чином, людина може впізнати свою річ у іншої, зовсім не знайомої, і зрозуміти, що вони обоє були в арт-кафе і обрали однакову комірку, що також може стати приводом для нових знайомств.

Також, ще однією цікавою фішкою цього закладу є головоломки. Офіціант, на свій розсуд, після прийому замовлення та віддачі фішок на його виконання, пропонує гостю вирішити головоломку. Якщо до виконання першого замовлення з кухні клієнт зможе показати її вирішення він отримає винагороду у вигляді безкоштовного десерту або коктейлю, у залежності від запропонованого на той період підприємством.

Якщо клієнт вже попоїв та хоче ще деякий час просто посидіти в кафе або компанія хоче поспілкуватися – їм запропонують настільну гру або конструктор.

Також передбачені знижки за велике замовлення та для постійних відвідувачів. Кухня – європейська.

Меню супроводжується авторськими висловлюваннями, цікавими фактами про деякі страви та поясненням назви закладу. (Меню прикладається до звіту.)

Розрахунок проводиться готівкою. Рахунок подається у старій книжці цікавих авторів, з жуйкою на кожного клієнта. Після отримання коштів обов’язково клієнту повертається будь-яка решта, якщо він завчасно не попередив що розрахувався «без решти».

  1. Характеристика системи управління арт-кафе «Неизвестный Петровский»

За якісні розробки і успіх втілення в життя прийняття в організації стратегії управління основну відповідальність несе безпосередньо менеджер. Він - фахівець з управління, який створює плани, що визначають, не тільки що і коли робити, але також хто і як буде виконувати намічене (управління персоналом), визначає робочі процедури (технології) стосовно всіх стратегіям управлінського циклу, здійснює контроль.

Арт-кафе «Неизвестный Петровский» робить упор на два методи управління: економічне та соціально-психологічне. Вибір на користь цих методів зроблений з причини невеликого розміру організації та особливостей працюючого колективу. Саме в слідстві вірного і спільної праці всього персоналу підприємство є прибутковим.

Арт-кафе широко використовує у своїй роботі комп'ютери. За допомогою комп'ютерів адміністратори і менеджер можуть обмінюватися інформацією між собою, використовувати місцеву базу даних та мережа для пошуку інформації. Менеджер може дізнаватися інформацію про конкурентів, давати рекламу, спілкуватися на предмет покращення якості та асортименту надаваних рестораном послуг.

  1. Завдання і функції відділів арт-кафе та їх взаємозв'язок:

Директор несе відповідальність за організацію та результати всієї торгово-виробничої діяльності, контролює виконання плану показників комерційно-господарсько-фінансової діяльності ресторану. Він відповідає за культуру обслуговування відвідувачів, якість продукції, що випускається, стан обліку та контролю, збереження матеріальних цінностей, дотримання трудового законодавства.

Шеф-кухар організовує і контролює роботу виробництва. Основними напрямками його діяльності є: формування меню, планування та відбір необхідної сировини та матеріалів; контроль якості приготування та подачі страв; контроль зберігання сировини, напівфабрикатів та готової продукції, проведення тренінгів з персоналом виробництва і залу; впровадження змін в роботу виробництва.

Бригади кухарів займаються виготовленням страв у відповідності з правилами технології приготування страв високої якості, з дотриманням на виробництві правил санітарії та гігієни, охорони праці та техніки безпеки.

Головний бухгалтер здійснює організацію бухгалтерського обліку, господарсько-фінансової діяльності підприємства. Формує відповідно до законодавства про бухгалтерський облік облікову політику виходячи зі структури й особливостей діяльності підприємства, необхідності забезпечення його фінансової стійкості.

Відділ постачання: забезпечення напівфабрикатами та продуктами згідно виробничій програмі.

Менеджер залу - основним завданням менеджера є робота з гостями та персоналом, зустріч і вітання гостей, контроль підготовки залу до обслуговування і забезпечення високого рівня продажів.

Бармен - основним завданням бармена є вітання і обслуговування на високому рівні гостей спиртними та іншими напоями, сигарами. Приготування та подача змішаних напоїв. Розрахунок з гостем. Ведення обліку та звітності в барі.

Офіціант - основним завданням офіціанта є вітання й обслуговування гостей, прийом замовлень, оформлення та пред'явлення їм рахунків. Обслуговування банкетів, ювілеїв, весіль, дегустацій страв. Надання гостям допомоги у виборі страв та напоїв і подача їх на столи.