Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Programa_kursu. Украина в мировой политике.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
84.09 Кб
Скачать

Варіант 2

Євроазіатський політичний фактор впливу на Україну

Необхідно описати:

(Прощання з СРСР. Біловежські угоди, створення СНД. Формування держав на території колишнього СРСР та встановлення дипломатичних стосунків з ними; фактори взаємного впливу. Нові ідеї реанімації Союзу; Митний союз, ЄвразЕС, Союзна держава Білорусі і РФ. Ташкентський договір та створення ОДКБ (Організація договору про колективну безпеку). Помаранчева революція в Україні і її вплив на формування нового іміджу України в світі (російський вектор). Російсько-грузинська війна 2008 року і Україна. Пошуки нових способів економічної кооперації. Ціна на вуглеводні, як інструмент тиску на Україну. Україно-російська війна; екпансія РФ території АР Крим, війна на території частини Донбасу. Україна на лінії кордону між Європою та РФ; стан та перспективи. Ситуація в АР Крим та шляхи повернення ситуації в цивілізоване русло. Російсько-українське протистояння; стан та перспективи. Роль Донбасу. Світовий порядок та погляд збоку на російсько-українську війну. Місце Білорусі в нинішньому протиборстві Києва і Москви. Описати геополітичну ситуацію, яка складається в умовах російсько-української війни. Революція гідності та формування нової Української влади; погляд світових ЗМІ. Будапештський меморандум його дієвість та уроки з його застосуванням. “Мінський протокол” та варіанти подальшого розвитку подій. Коротко описати зміст Ташкентського договору. Зміст “Мінського протоколу”.)

Варіант 3

Україна та азійські тигри.

Необхідно описати:

(Встановлення дипломатичних стосунків між Україною та Китаєм. Збільшення впливу Китаю на світову політику та бачення китайським керівництвом місця України в світі. Комуністичний Китай та ринкові механізми; уроки для України. Повернення Тайваню в склад Китаю; досвід, що знадобиться. Домінування Китаю в азійських справах. Китай та україно-російська війна. Описати досвід Китаю для України в запровадженнів ринкових механізмів. Діяльність в Китаї ВЕЗ; уроки для України. БРІКС; механізми діяльності. Чи є БРІКС альтернативою? Вплив Китаю на відношення до України в світі. Описати Статут БРІКС. Охарактеризувати діяльність ВЕЗ в Китаї та порівняти з Україною. Охарактеризувати показники торгово-економічних стосунків між Україною та КНР. В чому причини якісно нового економічного стрибка китайської економіки?

“Азіатські тигри” та їх економічне диво; причини, уроки. Дипломатичні та економічні механізми співпраці між Україною та далекосхідними країнами, що входять до переліку “азійських тигрів”. Південна Корея, Сінгапур, Гонконг, Тайвань в торгово-економічних стосунках України. Фактор економіки в боротьбі за політичний вплив у світі на прикладі “азійських тигрів”. “Азійськи тигри” в ситуації україно-російської війни. На чиїй вони стороні? Тайвань: між Китаєм та світом.Сінгапур: досвід створення найбільшого транспортного хабу в Азії. АСЕАН: різні формати роботи, як уроки для України. Охарактеризувати механізми діяльності АСЕАН, АСЕАН+3, АСЕАН+6. Чому “азійські тигри" виграють від російсько-української війни? Нові моделі економіки, що демонструють країни південно-східної Азії? Хвилі розвитку “нових індустріальних країн”?)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]