Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Документ Microsoft Office Word (6).docx
Скачиваний:
17
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
47.28 Кб
Скачать

1.2 . Розробка моделі зачіски відповідно темі

Невід'ємною складовою в створенні зачіски є акцент та нюанс.

Центр композиції ,тобто її акцент-це місце розташування найголовніших зв'язків між усіма елементами зачіски. За правилом,це змістовний центр моделі. Акценту підпорядковуються всі елементи зачіски,залежить від нього,підкреслюють його, акцент може бути розташований в будь якій зоні,частині зачіски. Всі компоненти,що складають акцент поділяються на дві групи, або види:

1.Головні(все що утворює об'ємну форму з контурним окресленням).

2.Декоративно-консервативні компоненти(локони,хвилі,проділи,прикраси,колір волосся).

Кожен компонент може бути єдиним в композиційному центрі,або об'єднаним з іншими елементами. В складних моделях зачісок(фантазійних,контурних для різноманітних показів)можливе використання декількох акцентів,але кожен з додаткових повинен підпорядковуватись головному.

Дуже важливе значення має правильне місце розташування акценту.

Акцент може бути:

-малопомітним , або яскраво вираженим, це залежить від індивідуальності, напрямку моди, та призначення зачіски.

Нюанс надає особливого шарму композиції, підкреслює акцент, доповнює його. Це як правило друга після акценту деталь зачіски,вона може бути:виражена в кольоровому рішені, в будь-яких деталях і навіть в блиску чисто вимитого волосся.

Взаємозв'язок пропорцій з елементами композиції

Пропорційність є результатом відношення цілого до всіх його частин.

Розмірне відношення елементів форми – це та основа на якій будується вся композиція,при цьому порівнюються дві величини,крім пропорційності частин зачіски відношення може бути: по кольору,по масі, по лініям

Створюючи композиції зачісок використовують пропорції 3-х груп:

1 група – відношення цілих чисел, або пропорція раціональних чисел.

Такий тип пропорцій надає зачісці стійкості, пропорція визначається за рахунок осі симетрії, яка зорово поділяє зачіску на дві одинакові частини. Подібна пропорція може визначатись як 1:1; 2:2; 3:3.

2 група – відношення ірраціональних чисел(модульна пропорція)

Такий вид пропорції використовують в нарядних,вечірніх як побутових, так і показових зачісок.

3 група – пропорція золотого перетину.

Надає зачіскам жіночності,м'якості, стабільності, надовго залишається в моді. Таке рішення найчастіше використовують в повсякденних зачісках.

Суть золотого перетину полягає в тому, що вся зачіска має відношення до її більшої частини, як більша до меншої.

Зачіски, які створюються перукарями-модельєрами мають взаємозв'язок з одягом, тобто із структурою тіла людини, тому необхідно мати знання з пласт анатомії, тобто потрібно знати фігури людини, форми і пропорції окремих її частин.

Каноном-називається закономірність в пропорціях людського тіла, які сприймаються ідеально. Модулем канона художника являється висота голови приблизно 7,5 голови вкладається в фігуру 7,5 раз.

Модельєри жіночого одягу користуються таким каноном:

  • висота голови вкладається по висоті всієї фігури 8 раз.

Перукар – модельєр повинен зорово визначати, які відхилення від пропорції є в конкретній фігурі, або в обличчі і прийняття їх до уваги в своїй роботі.

Зачіска для середнього волосся. Володаркам волосся середньої довжини, як правило, важко придумати зачіску, добре їм відповідну. Тут ракушка стане гідною відповіддю, адже вона і виглядає красиво, і займає мало часу на спорудження. Давайте дізнаємося, як зробити зачіску «ракушка» з волосся середньої довжини.

Волосся вирівнюємо, злегка воложимо й розчісували з пінкою або мусом для укладання.

Формуємо хвіст, злегка вкладаючи наліво. Чубчик і передні бічні пасма зачісуємо тому разом з іншими волоссям, якщо пасма випадають — кріпимо їх невидимками або добре фіксують прикрасами для волосся.

Робимо фіксацію невидимками біля основи хвоста ззаду, щоб змістити його наліво.

Акуратно закручуємо хвіст в ракушку, всі кінчики залишаючи всередині. Закріплюємо зачіску шпильками і лаком.

Зачіска ракушка на середнє волосся гарна тим, що дає можливість візуально створити куди більший об'єм, ніж зазвичай дозволяє ця довжина. До того ж саме на середньому волоссі ідеально виходить класичний варіант французької ракушки - гладким, злегка розпатланим, але пасмами, що не випадають з боків.

Сучасна жіноча зачіска в Діловому стилі рекомендується для середньо-вікової групи. Дана зачіска виконана на прямому волоссі середньої довжини. Фарбувати волосся можна,як в світлі, так і в темний відтінки. У даному випадку представлений світло-русий колір на восьмому рівні світлості. Зачіска рекомендується жінкам х правильними рисами обличчя.

Дана зачіска в діловому стилі стилізована на основі давньогрецьких зв'язків. Це дуже витончений стиль, який характерний тонким силуетом,де можуть бути, як пастельні кольори, так і темні. Сукні та блузи майже без декольте, адже це не повинно відволікати увагу. Говорячи про відношення зачіски до моди, то з упевненістю можна сказати, що вона модна, щодо типу зачіски, то вона комбінована,адже поєднуються активна та неактивна текстури.

Характер композиції зачіски комбінований, тому що поєднуються плоскість, а саме гофре на лобно-тім'яній зоні і просторовість у вигляді об'єму на потиличній зоні. Характеризуючи силует розробленої форми зачіски, він більше приближений до трикутника, а по ступеню прилеглості до голови , то маємо напівприлеглий силует. По рівню величини зачіска має помвірну форму, що відповідає напрямкам сучасної моди, вона не масивна.Хвилясті лінії надають зачісці чарівності та легкості,а гладке волосся стриманості, що вказує на її призначення, хоча зачіска і виконана на середній довжині волосся, але вона є оригінальною.Акцентов є форма, а нюансом є колір та блиск волосся, які вдало підкреслюють центр композиції, гра світла, колір волосся, глянець підкреслюють дві текстури волосся в зачісці. Пропорції зачіски відповідають модульному рішенню, тобто відношеню ірраціональних чисел, а саме 1:2,1-це вся зачіска вцілому, куди входять два елементи зачіски, а саме гафрофане волосся біля чола,та гладка текстура.

Комозиція зачіски характерна гладким волоссям, що надають зачісці стійкості та стриманості. Присутні контурні лінії, що створюють зовнішнє окреслення форми зачіски.Форма зачіски збалансована, рівновагу викликає почуття спокою, впевненості, а саме такі рішення як правило закріплює модель зачіски на довгий час в моді, це підкреслюється в даному випадку за стильовим рішенням образу в діловому стилі, що відповідає сучасним напрямкам моди, в основі розробки лежить така побудова композиції,де елементи врівноважені, щодо ритму в зачісці, то він комбінований, де поєднуються почерговий і вигляді гофре на лобно-тім'яній зоні та гладке волосся.По кольоровому рушеню зачіска відноситься до хроматичного, вона має гармонію, а саме це світло-русий колір волосся. Прикраси не застосовуються в зачісці, адже це недречно. Також допускаються постижерні вироби у вигляді шпильок, невидимок.

Формостворення зачіски залежить від її задумки, тобто призначення, віковох групи, довжини і якості волосся, а також технології виконання.Розроблений стриманий макіяж відповідає призначеню,брюки та блуза в діловому стилі допомагає створити єдиний гармонійний образ з елементами композиції зачіски і відповідно доповнюють один одного.В результаті композиційного розбору можна зробити висновок, що розроблен зачіска і образ вціломц в діловому стилі відповідає дипломному проекту.