Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
T3_kurs_virobnicha_praktika_2012-2013_06_11_20.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
258.05 Кб
Скачать

При виконанні завдань впродовж практики студент отримує:

- фахові навички роботи в туристичній фірмі;

- набуває досвіду аналітичного опису діяльності її структурних підрозділів і закладів, що співпрацюють з туристичними фірмами;

- навчається встановлювати ділові контакти й ділове співробітництво;

- освоює основні технологічні процеси, наявні в даній галузі.

Для вивчення бази практики студент повинен ознайомитися з:

- нормативними документами;

- основними напрямами діяльності туристичного закладу;

- технологією створення та реалізації туристичного продукту;

- особливостями роботи з партнерами по туристичному бізнесу;

При цьому використовуються такі джерела й методи отримання інформації: бесіди зі штатними працівниками фірми та активістами; вивчення документації (плани, звіти, штатний розклад, загальна документація та ін.); особисті спостереження за проведенням окремих заходів, рекламою фірми; знайомлення з її матеріальною базою, публікаціями про діяльність та ін.

Хід виконання завдання фіксується у щоденнику, де відбивається діяльність практиканта зі збору матеріалу та підсумковий аналітичний опис бази за схемою:

1. Тип організації, її підпорядкування.

2. Нормативні документи, що регулюють її діяльність.

3. Стислі відомості про базу практики.

4. Клієнтура.

5. Структура організації, її штатний розклад.

6. Навчання та підвищення кваліфікації адміністративних і рядових працівників.

7. Загальні відомості про планування, проведення обліку роботи закладу, його звітність, фінансове і матеріально-технічне забезпечення.

8. Інформаційно-рекламна робота, основні її напрями.

9. Участь у громадській роботі та благодійності, її матеріальні основи, форми здійснення.

Типові вимоги до виконання студентом завдань можуть бути скориговані керівником практики в залежності від специфіки функціонування даної бази.

Свої пропозиції щодо вдосконалення роботи даної туристичної фірми студент може викласти в окремих розділах щоденника або згрупувати їх у заключній частині звіту.

Студенти можуть проходити практику як на штатних посадах (з оплатою і без оплати), що є найбільш доцільним для освоєння професії, так і в ролі дублерів штатних працівників, але в будь-якому випадку характер виконуваних ними обов’язків має відповідати профілю навчання.

Практиканти повинні суворо дотримуватися прийнятих на базі практики норм охорони праці й протипожежної безпеки, коректно ставитись як до штатних працівників, так і до клієнтів туристичної фірми.

В ході виконання програми практики студентам рекомендовано використовувати нормативні та описові матеріали, рекламну продукція фірми тощо.

Бази практики

Виробнича практика студентів напряму підготовки «Туризм» проводиться на базах практики, які мають умови та можливості для виконання програми практики. Базами практики є провідні туристичні фірми Києва та України, що є складовими туристичної індустрії. За бази практики обираються заклади, що мають штат висококваліфікованих фахівців, здатних надати допомогу студентам у закріпленні теоретичних знань і набутті практичних фахових умінь і навичок (список орієнтовних баз практики наведено у додатку 1).

З базами практики (підприємствами, організаціями, установами будь-яких форм власності) університет завчасно укладає договори або отримує від керівника баз практики лист - погодження на проходження виробничої практики студентами.

Студенти можуть самостійно з дозволу кафедри підбирати для себе місце проходження практики і пропонувати його для використання в якості бази практики.

Розподіл студентів за базами практики здійснюється кафедрою міжнародного туризму і затверджується наказом ректора.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]