Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
T2_kurs_navchalna_praktika_2012-2013 (1).doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
279.04 Кб
Скачать

Міністерство культури україни

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВ

ІНСТИТУТ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО І ТУРИСТИЧНОГО БІЗНЕСУ

КАФЕДРА МІЖНАРОДНОГО ТУРИЗМУ

РОБОЧА ПРОГРАМА

НАВЧАЛЬНОЇ ПРАКТИКИ

для студентів 2 курсу

Освітньо – кваліфікаційний рівень БАКАЛАВР

Галузь знань 1401 «Сфера обслуговування»

Напряму підготовки 6.140103 «Туризм»

на 2012–2013 навчальний рік

6 тижнів: 3 14.01.2013 по 24.02.2013

КИЇВ2012

Укладач: канд. іст. наук Корнілова В.В.

Програму обговорено та затверджено на засіданні кафедри міжнародного туризму

Протокол № 2 від 12 вересня 2012 р.

Зав. кафедрою міжнародного туризму В.С Антоненко

Затверджено радою Інституту готельно-ресторанного і туристичного бізнесу

Протокол № 3 від 15 жовтня 2012 р.

Голова ради інституту ГРіТБ В.А Русавська

ВСТУП

Програма навчальної практики є невід’ємною складовою частиною підготовки фахівців напряму «Туризм» освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр». Відповідно до навчального плану для підсилення практичного спрямування підготовки фахівців на другому курсі у четвертому семестрі передбачена 6-ти тижнева навчальна практика в період з 14.01.2013 по 24.02.2013 р.

Практична підготовка студентів з фаху регламентується згідно з «Положенням про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України», затвердженого наказом Міністерства освіти України № 351 від 20.12.1994 р., наказами і рішеннями колегії Міністерства освіти і науки України щодо практики студентів, навчальним планом напряму підготовки «Туризм» і кваліфікаційною характеристикою спеціалістів.

Навчальна практика є логічним продовженням ознайомчої практики. Вона дає можливість поглибити й закріпити теоретичні знання з дисциплін «Туристичне краєзнавство», «Спеціалізований туризм», «Основи туризмознавства», «Рекреаційні комплекси світу», «Музеї світу» а також сформувати вміння та навички підготовки й проведення подорожей.

У сучасних умовах для фахівця туристичної сфери набуває особливого значення самостійність та творчий підхід до розв’язання практичних завдань, що постають перед закладами даної сфери. Тому важливо забезпечити не лише необхідний обсяг теоретичних знань з фаху, а й вміння застосовувати їх на практиці. Це слід розглядати як головне завдання підготовки фахівців в університеті.

Цій меті цілком підпорядкований навчальний процес, який забезпечує оптимальне поєднання теоретичного матеріалу, напрацьованого під час лекцій, з активними формами практичних та лабораторних занять, а також його закріплення в ході навчальної практики. Даний підхід дозволяє студентам краще ознайомитися зі сферою своєї майбутньої фахової діяльності, дає змогу застосувати одержані теоретичні знання у практичній роботі, розвиває самостійність та відповідальність за прийняті рішення в умовах конкретного закладу.

Програма підготовлена з урахуванням вітчизняного й зарубіжного досвіду проведення навчальної практики.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]