Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДІД _маг.doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
223.23 Кб
Скачать

Стажування за фахом

Мета практики − закріплення теоретичних знань, отриманих студентами у процесі навчання; ознайомлення з різними функціональними обов’язками, необхідними для їх майбутньої професійної й організаційно-управлінської діяльності; формування уміння і навичок прийняття самостійних рішень під час самостійної роботи; виховання потреби систематично розширювати, вдосконалювати та поновлювати свої знання та творчо їх застосовувати у практичній діяльності, а також збирання та аналіз даних практики, що дозволять забезпечити написання магістерської роботи.

Головні завдання діяльності:

- з’ясування історія створення та розвитку установи;  

- поглиблене ознайомлення з її структурою, організацією діяльності, формами і методами здійснення поставлених перед ними завдань; характеристика основних структурних підрозділів установи;

- аналіз основних завдань та функцій установи;  основних видів діяльності архіву, музею та бібліотеки;

- визначення основних різновидів документів, які наявні в установі;  характеристики умов зберігання документів;

- набуття навичок самостійного складання відповідних процесуальних та організаційно-правових документів, проведення аналізу й узагальнення практики застосування відповідних правових норм і розробки рекомендацій щодо їх вдосконалення

Форма практики: повсякденне спілкування з практичними працівниками-документознавцями, вивчення документації, складання документів, організація і облік документообігу тощо.

Тематика та зміст практики

Робоча програма передбачає послідовне та поглиблене вивчення студентами, що проходять практику, всіх аспектів та елементів діяльності органів та установ, що виступають базою практики, з урахуванням вимог, які містяться в базовому комплексі нормативно-правового та інформаційного забезпечення функціонування об’єкта практики.

Перед початком практики студент повинен ознайомитися з програмою практики, отримати консультацію щодо її завдання, змісту, порядку проходження, захисту, вимог до оформлення звіту про практику, щоденника.

У призначений час студент повинен прибути на базу проходження практики, ознайомитися з порядком її проходження у відповідній установі, отримати індивідуальні завдання від керівника бази практики.

Практику необхідно починати з ознайомлення із законодавчою та нормативною базою, що регулює діяльність підприємства, музею чи архіву, де студент проходить практику. Студент повинен ознайомитися з організацією діловодства, обліку та звітності.

За період практики необхідно засвоїти навички практичної роботи, оволодіти формами і методами виконання завдань, які покладені на документознавців, що забезпечують функціонування об’єкта практики.

Підведення підсумків практики

Після закінчення терміну практики студенти звітують про виконання програми практики.

Форма звітності студента про практику

Результатом виконання практики студентом є оформлення таких документів:

  1. Щоденник практики (звітність за кожен день практики).

  2. Письмовий звіт про практику, підписаний та оцінений безпосередньо керівником від бази практики.

  3. Характеристика, що видається керівником бази практики.