Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
32
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
955.39 Кб
Скачать

13. Валютний контроль

В МДПІ Камінь-Каширського району валютний контроль здійснює відділ податкового контролю юридичних осіб.

Даний відділ здійснює свою роботу відповідно до завдань, визначених у таких нормативно-правових документах : Декрет КМУ №15-93 від 19.02.93р. «Про систему валютного регулювання і валютного контролю»; Закон України « Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті»; Постанова ВРУ №187/94-ВР від 23.09.94р.; « Про порядок введення в дію Закону України « Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті»; Постанова НБУ № 125 від 16.05.95р. « Про використання іноземної валюти як засобу платежу на території України»; Наказ НБУ « Про зміни і доповнення до Інструкції № 139 від 16.06.94р. «Про порядок здійснення розрахунків у іноземній валюті за експортно-імпортними операціями на умовах відстрочки платежів чи поставок» від 22.02.95р. № 20; Закон України « Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті» № 185/ 94- ВР від 22.09.94 року, який набув чинності 5 жовтня 1994 року.

Завданням відділу є здійснення контролю за додержанням юридичними та фізичними особами податкового законодавства, правильного обчислення, повнотою і своєчасністю сплати до бюджетів податків, зборів, інших платежів, встановлених законодавством. Додаток

Група, що проводить документальні перевірки виконує функції: відбір платників податків для документальних перевірок; складання Національного плану перевірок; проведення документальних перевірок; формування звітів. Документальна перевірка здійснюється на підставі програми перевірки. Для проведення перевірки працівники МДПІ у К-Каширському районі повинні мати при собі службові посвідчення на право проведення перевірки, перевірки та направлення.[31]

За результатами перевірки складається акт перевірки. Протягом 2010 року, зокрема працівниками управління податкового аудиту здійснено 30 перевірок, в тому числі 18 - комплексні перевірки згідно Національного плану перевірок на 2010 рік, 3 - позапланові комплексні перевірки, 5 - перевірки з питання правильності відшкодування ПДВ, а 17 - зустрічні та тематичні перевірки.

Метою здійснення документальних перевірок платників податків є досягнення щонайменшої кількості виникнення фактів правопорушень у сфері оподаткування. Для досягнення цього відділ і управління розробляють та складають плани проведення документальних перевірок платників податків за наступними напрямками: категоріями платників (крупні, середні, малі);галузями ; видами діяльності [31].

Для підвищення ефективності роботи відділам варто застосовувати бази (АРМ "Митниця", "КРП", банківські дебетові та кредитові обороти) [12].

Мета валютного регулювання - урівноваження платіжних балансів, стабілізація валюти, підвищення ефективності економіки та здійснення її структурної перебудови, стимулювання господарської діяльності й боротьба з інфляцією. Конкретнішими цілями валютного регулювання є зміна структури імпорту або його обмеження, скорочення платежів за кордон, концентрація валюти в руках держави, стимулювання зайнятості тощо, головний об’єкт валютного регулювання - валютний курс національної грошової одиниці, зміна якого істотно впливає на зовнішню торгівлю, платіжний баланс країни, заборгованість та інші явища і процеси [33].

Соседние файлы в папке Звіт камінь-каширськ