Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
балаба експертиза кп.docx
Скачиваний:
65
Добавлен:
04.02.2016
Размер:
98.48 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Київський національний університет технологій та дизайну

Кафедра ТКШВ

Курсовий проект

З дисципліни: «Експертиза товарів та процесів їх виготовлення»

На тему: «Експертиза рівня якості виробу певного призначення»

Виконала:

Студентка 5-го курсу

Групи ЗШЕТ 1-11

Балаба Ю.О.

Варіант №3

Перевірив:

Арабулі А.Т.

Київ 2014

Вступ

1 Споживчі вимоги до куртки чоловічої

2 Сучасний асортимент матеріалів для виготовлення швених виробів

2.1 Характеристика матеріалів для верху одягу

2.2 Характеристика прокладкових та утеплюючих матеріалів

2.3 Характеристика матеріалів для підкладки виробу

2.4 Характеристика швейних ниток

3 Унормовані вимоги до виробів конкретного призначення

3.1 Вимоги нормативних документів до матеріалів для одягу

3.2 Вимоги нормативних документів до виготовлення швейних виробів

3.3 Розроблення технічного опису

4 Об’єкти та методи контролювання виробів конкретного призначення

4.1 Міжопераційний контроль на різних етапах життєвого циклу продукції

4.2 Вихідний контроль

Список використаної літератури

Додатки

ВСТУП

Першочергове значення одягу належить його захисній функції. Ще з давніх-давен, використовували шкіри тварин та рослинні листя, для того щоб захистити своє тіло від факторів зовнішнього середовища та від чужого погляду. В історичному процесі одяг перестає нести в собі лише захисну функцію, значення набуває естетичний фактор. Одяг стає не просто предметом першої необхідності, найближчим людині у всіх проявах його життя. За допомогою костюма люди починають прагнули прикрасити себе і весь наочний світ, що оточує їх і створений ними.

Було поміченим, що зі зростанням добробуту людей зростає загальнонародний культурний рівень. Виникає природна потреба в гарному, простому, практичному та елегантному вбранні. Художники-модельєри, конструктора та технологи – є складовими елементами легкої промисловості і покликані задовольнити цю потребу. Вони створюють нові конструкції, моделі, фасони одягу, які за своїм асортиментом задовольнять найвибагливішого покупця. Тобто основними завданнями, які стоять перед швейною галуззю побутового обслуговування є:

  • створення вартих уваги моделей одягу;

  • покращення якості швейних виробів;

  • розширення ассортименту;

  • вихід на конкурентноспроможний ринок.

Серед швейних виробів найбільшу питому вагу займає одяг, до якості якої пред'являються високі вимоги. Одяг є багатошаровим комплексним виробом, експлуатаційні властивості якої визначаються зовнішнім виглядом і властивостями комплектуючих його матеріалів: основних, прокладкових, підкладкових, що скріплюють, оздоблювальних, а також фурнітури. Асортимент матеріалів характеризується великою різноманітністю, постійно розширюється та оновлюється. Кожен матеріал має певні властивості і структурою, які необхідно враховувати при конструюванні і виборі технологічних режимів обробки виробу.      При проектуванні і виробництві одягу необхідно враховувати властивості матеріалів, вміти робити вибір матеріалів відповідно з моделлю.      Вибір матеріалів, необхідних для пошиття одягу, є дуже важливим моментом при її виготовленні. Необхідно вміти правильно вибирати матеріали для виробу, що багато в чому гарантує якісне пошиття .      Вибір матеріалів буде правильним і обгрунтованим, якщо основна тканина буде відповідати призначенню виробу, а інші складові матеріали за своїми властивостями відповідати властивостям основного матеріалу.      Правильний вибір матеріалів забезпечує гарний зовнішній вигляд виробу, необхідну формостійкість, зносостійкість, а значить висока якість швейного виробу.

Успішне вирішення цієї задачі передбачає чітке формулювання вимог, що пред'являються до матеріалів для даного виробу, встановлення основних характеристик властивостей, за показниками яких слід вибирати матеріали, визначення фактичних властивостей матеріалу та їх відповідність встановленим нормам.     

  Для того, щоб вміти правильно зробити вибір матеріалів для вирібу, необхідно знати асортимент всіх основних груп матеріалів, використовуваних в швейному виробництві і вимоги, пропоновані до цих матеріалів.          Поліпшення якості продукції нерозривно пов'язане з підвищенням ролі державних стандартів - документів, що забезпечують широке впровадження новітніх досягнень науки і техніки у виробництво, вдосконаленням стандартизації. Тільки на основі комплексного підходу до проблеми стандартизації та якості, а так само, насамперед узгодження вимог до якості сировини ,матеріалів , комплектуючих виробів , технічних засобів виробництва , до його підготовки і організації може успішно вирішуватися завдання різкого підвищення якості продукції швейної галузі. Глибокі та міцні знання основ , вміле використання цих знань фахівцями - одна з умов підвищення якості виробів.