Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
10.06.2015
Размер:
118.43 Кб
Скачать

45) Курсова робота - це самостійне навчально-наукове дослідження студента, яке виконується з певного курсу або з окремих його розділів.

Тематика курсових робіт має відповідати завданням навчальної дисципліни і тісно пов'язуватися з практичними потребами конкретного фаху. Вона затверджується на засіданні кафедри. Виконання курсових робіт визначається графіком. Рівень підготовки курсової роботи значною мірою свідчить про ступінь засвоєння студентом здобутих знань, його грамотність, загальну культуру та ерудицію. Основна мета виконання курсової роботи - глибоко й творчо вивчити одне з конкретних питань теорії і практики певної дисципліни, оволодіти методами наукового дослідження.

У процесі роботи студенти вдосконалюють і розвивають такі навички та вміння:

самостійно формулювати проблему дослідження;

визначати мету, основні завдання, предмет, об'єкт дослідження;

здійснювати пошук і добір потрібної наукової інформації;

аналізувати практичну діяльність різних організацій та їх керівників;

логічно і аргументовано висловлювати свої думки, пропозиції, робити висновки;

правильно оформлювати науково-довідковий матеріал;

публічно захищати підготовлену роботу (робити наукові повідомлення, відповідати на запитання, захищати свою точку зору тощо).

Студент спеціальності «Облік і аудиту», який виконує курсову роботу, повинен чітко усвідомлювати основні вимоги, що висуваються до такого виду письмових робіт. Вони, перш за все, відносяться до науково-теоретичного рівня її змісту, форми викладення матеріалу й оформлення.

У курсовій роботі студент зобов’язаний з науковим обґрунтуванням розкрити зміст і показати глибокі знання теоретичного матеріалу теми. При цьому в роботі необхідно показати уміння самостійно узагальнювати літературні джерела, ведення фінансового обліку та його автоматизації, уміння пов’язувати теоретичні положення з практикою роботи підприємств.

Важливою вимогою щодо написання курсової роботи є самостійність збирання необхідного матеріалу і його опрацювання.

Курсова робота, яка містить пряме списування матеріалу із різних джерел: підручників, монографій, методичних рекомендацій, журналів оцінюється незадовільно, а студентам, які подали такі роботи затверджується нова тема.

Курсова робота є однією із форм специфічної роботи над вивченням дисципліни «Фінансовий облік II», а тому вона повинна, крім поглиблення і розширення знань з курсу, формування навички науково-дослідної роботи і самостійного письмового викладу найбільш важливих проблем обліку на підставі вивченого теоретичного матеріалу, використання документів і облікових регістрів, досвіду роботи зарубіжних країн, вимог міжнародних і національних стандартів бухгалтерського обліку.

Обсяг курсової роботи повинен складати 35–40 сторінок друкованого тексту (без додатків). Робота повинна включати: титульну сторінку, план, зміст, вступ, виклад основного змісту теми, висновки та пропозиції, список використаних джерел, додатки.

У вступі необхідно розкрити значення теми, обґрунтувати її акту­альність, навести прізвища авторів, які досліджували вказану проблематику. Вказати мету та завдання, визначити об’єкт і суб’єкт, методи та інформаційну базу дослідження.

Основний зміст теми повинен бути розкритий з використанням практичного матеріалу, який би підтверджував викладені теоретичні положення. Теоретичний матеріал необхідно підкріпити проведеними розрахунками, таблицями, рисунками, первинними та зведеними документами, обліковими реєстрами, формами фінансової звітності. Всі додатки до курсової роботи повинні бути правильно оформлені і містити достовірний практичний матеріал.

В окремому питанні слід дати коротку характеристику і оцінку показників господарської діяльності та постановки обліку підприємства, на практичних матеріалах якого виконується курсова робота.

У висновках та пропозиціях необхідно узагальнити основні теоретичні й практичні положення вивченої теми та внести пропозиції щодо подальшого удосконалення фінансового обліку та звітності.

Курсова робота повинна бути виконана державною мовою. Студент повинен самостійно формулювати свої думки, не допускати повторень, слідкувати за тим, щоб у роботі не було протиріч між окремими її положеннями, між даними, приведеними в окремих таблицях, бухгалтерських документах, облікових реєстрах і фінансовій звітності.

46) Дипломна робота – це індивідуальне завдання науково-дослідного і творчого характеру, що виконується студентом на завершальному етапі навчання й є однією з форм виявлення теоретичних і практичних знань, умінь їх застосовувати при вирішенні конкретних наукових і практичних завдань.

^ Цілі дипломної роботи за спеціальністю «Правознавство»:

розширити і систематизувати теоретичні знання і практичні навички у галузі права і правового регулювання діяльності фізичних і юридичних осіб;

обґрунтувати власні пропозиції й рекомендації з вдосконалення правового регулювання;

закріпити навички самостійної дослідницької роботи, оволодіти методами наукового дослідження та експериментування при вирішенні правових питань, що розглядаються у роботі

Обов'язковими структурними частинами дипломної роботи є:

  • Титульний аркуш дипломної роботи (додаток А).

  • Завдання на дипломну роботу (додаток Б).

  • Відгук керівника (додаток В).

  • Зовнішній відгук (додаток Г)

  • Зміст (додаток Д).

  • Вступ.

  • Основна частина.

  • Висновок.

  • Список використаної літератури.

  • Додатки до дипломної роботи (якщо є).

Перераховані частини включаються у роботу зі збереженням вказаної послідовності.

Матеріал дипломної роботи слід викладати грамотно, професійною мовою з використанням прийнятої в юриспруденції наукової термінології.

Виклад матеріалу має бути послідовним, логічним, зрозумілим за значенням. Висловлювані автором дипломної (дипломної) роботи точки зору, погляди, оцінки, висновки необхідно аргументувати науковими доводами, тобто посиланнями на наукові праці вчених, на правозастосовчу практику, зарубіжний правовий досвід тощо.

У дипломній роботі має простежуватися авторська позиція, що витікає з характеру і цілей, які стоять перед цим видом навчальної роботи студента.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]