Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
зразок курсової2.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
08.06.2015
Размер:
55.72 Кб
Скачать

Висновок

Отже, розглянувши тему “Докази і доказування в кримінальному процесі” можна сказати, що кримінально-процесуальне доказування – є однією з центральних і фундаментальних категорій в науці кримінально-процесуального права, діяльності слідчих органів, прокуратури, суду, а також є однією з найважливіших тем кримінального процесу, як навчальної дисципліни.

Дана тема досить широко досліджена в науці кримінального процесу. Існують різні думки, залишаються відкритими спірні питання щодо багатьох аспектів доказування, як процесу, а доказів, як засобу його здійснення.

В основних розділах цієї теми, таких як: поняття і зміст процесуального доказування, предмет та межі процесуального доказування, засоби процесуального доказування, особливості доказування в окремих стадіях руху кримінальної справи, розглянуті одні з найбільш болючих і важливих питань в науці кримінального процесу взагалі і в темі “Докази і доказування в кримінальному процесі” зокрема. Слід зазначити, що визначення даної проблеми, їх подальше вивчення, висловлення нових думок та теорій в досліджуваній темі має важливе значення і є гарантом забезпечення відсутності судових і слідчих помилок при розгляді конкретних справ, і як наслідок забезпечення законності в державі та дотримання прав людини при здійсненні дізнання, досудового слідства та судового розгляду справи.

Отже, слід підкреслити, як практичну, так і теоретичну важливість дослідження цієї теми в науці кримінального права, в кримінальному процесі, як галузі права, а також в процесуальній діяльності правоохоронних органів та при вивченні кримінального процесу, як навчальної дисципліни.

Список використаної літератури

Азаров Ю. Доказування обставин, що характеризують обвинувачених, які мають фізичні або психічні вади.// Радянське Право, №6, 1990р.

Бойков А.Д. Этика профессиональной защиты по уголовным делам. Москва; Вид. “Юридическая литература”. 1978р. – 172 ст.

Воробьов Г.А. Планирование судебного следствия. Москва; Вид. “Юридическая литература”. 1978 р. – 80 ст.

Геннадієв В.Д.; Гуляєв В.А. Оценка свидетельских показаний при судебной защите. Москва; Вид. “Юридическая литература”. 1981р. – 80ст.

Гравина А.А. Организация рассмотрения судами дел о хищении социалистического имущества. Москва; Вид. “Юридическая литература”. 1979р. – 110ст.

Громовенко Л. Оцінка слідчим і судом висновку електроакустичної експертизи.//Радянське Право. №8; 1981р.

Закон України “Про оперативно-розшукову діяльність” від 18.02.1992р. №2135-ХІІ.

Іванін Є. Державна судова експертиза – гарантія одержання об’єктивних і достовірних доказів у справі.//Право України. №9; 2000р.

Конституція України.

Кримінально-процесуальний Кодекс України.

Курашвілі Г.К. Изучение следователем личности обвиняемого. Москва; Вид. “Юридическая литература”. 1982р. – 96ст.

Курочка М. Легалізація оперативно-розшукової діяльності у доказуванні.//Право України. №10; 1999р.

Левицький О. Інститут допустимості доказів і прояви незаконного насильства в кримінальному судочинстві.//Право України. №10, 2000.

Михеєнко М.М.; Нор В.Т.; Шибіко В.П. Кримінальний процес України. Київ, Вид. “Либідь”, 1999, - 536 ст.

Настольная книга судьи: рассмотрение уголовних дел в суде первой инстанции – за ред. Горькін А.Ф.; Куліков В.В.; Радутная Н.В.; Перлов І.Д. Москва;