Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шульга.docx
Скачиваний:
34
Добавлен:
08.06.2015
Размер:
1.17 Mб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти і науки

Кіровоградської обласної державної адміністрації

Державний навчальний заклад «Кіровоградський професійний ліцей

імені Героя Радянського Союзу О.С.Єгорова»

Дипломна робота

Тема: «Обличкування стін гіпсокартонними плитами за каркасним способом»

Тема: «Лічильники»

Випускник: Шульга Іван Федорович

Група № 31

Спеціальність: «Монтажник гіпсокартонних конструкцій.

Електрослюсар будівельний»

Керівник: Витоптова Л.А.

м. Кіровоград

2014р.

Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти і науки

Кіровоградської обласної державної адміністрації

Державний навчальний заклад «Кіровоградський професійний ліцей

імені Героя Радянського Союзу О.С.Єгорова»

“Затверджую”

Заступник директора з НВР

Легедза В.М.

Завдання на дипломну роботу

Випускник: Шульга Іван Федорович

Група № 31

Спеціальність: «Монтажник гіпсокартонних конструкцій. Електрослюсар будівельний»

Майстер виробничого навчання: Заверуха С.Я.

Тема завдання: «Обличкування стін гіпсокартонними плитами за каркасним способом»

Тема завдання: «Лічильники»

Термін видачі роботи:

Термін виконання роботи:

Рецензія:

Робота допущена до захисту з оцінкою:

Керівник: Витоптова Л.А.

ЗМІСТ

№ п/п

Найменування робіт

сторінки

1

Вступ.

2

Матеріали для виконання робіт.

3

Інструменти для виконання робіт.

4

Опис технологічного процесу виконання робіт.

5

Безпека праці при виконанні робіт.

6

Використана література.

Вступ

Будівництво – одна з провідних галузей народного господарства, без якої важко уявити науково-технічний прогрес, розвиток новітніх технологій, створення основних фондів для промисловості, сільськогосподарського господарства, транспорту, соціальної сфери. З переходом економіки України до ринкових відносин істотно підвищили вимоги до якості будівельної продукції, зменшення її матеріаломісткості, забезпечення умов енергозбереження, підвищення її надійності та довговічності. Досягнення цих показників неможливе без належної уваги до інновацій в будівельній галузі, розвитку новітніх будівельних технологій, машин і механізмів, інструментів, інвентарю, а також необхідності відкриття нових професій. Будівельному прогресу мають відповідати своєчасні заходи щодо створення будівельної нормативної документації, підвищення рівня досліджувальних робіт, проектування будівель і споруд та темпів їхнього будівництва. Безперечно, що перемога в конкурентній боротьбі на будівельних ринках буде за тими будівельними підприємствами й фірмами, які впроваджують у будівництво нові високопродуктивні та високоякісні будівельні матеріал, передові будівельні технології, найперспективніші наукові розробки, а також які матимуть кваліфіковано підготовлені кадри, найкращі менеджмент й економічні показники.

На протязі століть методи будівництва змінювалися за рахунок впровадження нових технологій та появи на будівельному ринку сучасних будівельних матеріалів. Останнім часом все більше уваги стали приділяти застосуванню мало витратних і більш швидких методів будівництва. Основним матеріалом сухого будівництва є гіпсокартонні плити, деревостружкові і гіпсоволокнисті плити. В більш широкому розумінні до області сухого будівництва можна також віднести облицювання внутрішніх стін дерев’яними панелями, встановлення пазогребних перегородок, облицювання, що наклеюється, та безшовні покриття підлог деревостружковими плитами.

Сьогодні гіпсокартон – це ключова позиція при внутрішньому оздобленні і плануванні простору приміщень. І якщо раніше його використовували в основному як «суху штукатурку», то зараз, завдяки постійному вдосконаленню асортименту і технічних характеристик, можливості застосування гіпсокартону значно розширилися. Гіпсокартонні плити є одним з найважливіших елементів комплектної системи «сухого будівництва», що активно впроваджується в Україні фірмою « Кнауф». Комбінуючи окремі елементи системи за їх типами, можна досягти таких показників конструкції, які найкраще відповідають призначенню приміщення.

Гіпсокартон – екологічно чистий продукт, який завдяки своїм властивостям сприяє створенню комфортного мікроклімату у приміщенні. Крім того, він легкий, без особливих зусиль монтується і демонтується, дуже зручний для прокладання прихованих комунікацій, практично не горить. Але, мабуть, головна перевага гіпсокартону полягає в тому, що він абсолютно не обмежує політ дизайнерської фантазії – його можна фарбувати, обклеювати шпалерами або облицьовувати керамічною плиткою. Гіпсокартон системоутворююча позиція при сухому методі внутрішнього оздоблення приміщень . Це універсальний будівельний матеріал з багатим минулим і перспективним майбутнім, його притаманна екологічна чистота і високі фізико-технічні характеристики. Гіпс має здатність «дихати» , поглинати надмірну вологу і, навпаки, виділяти її при недостатній вологості. Це негорючий і вогнестійкий матеріал, абсолютно позбавлений запаху і електрично нейтральний, до того ж він не містить токсичних елементів або речовин, забезпечує високу тепло і звукоізоляцію. Гіпсокартонні системи широко застосовуються: в житловому будівництві, готелях, ресторанах, банках, магазинах, офісах, виставкових і спортивних залах, аеропортах, лікарнях тощо. Усередині приміщення-це можуть бути і стіни, і стелі, і міжкімнатні перегородки, причому не лише прямолінійні, а й складних криволінійних форм . Гіпсокартонні системи мають незначну масу, тому не створюють великого навантаження на перекриття, отже, каркас і фундамент будинку можна робити полегшеними, що значно здешевлює будівництво.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]