Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Шпори

.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
08.06.2015
Размер:
1.94 Mб
Скачать

Науково-технічний пргрес у торгівлі, основні напрямки його розвитку в сучасних умовах. Наведіть приклади використання досягнень НТП у місцевих магазинах.

Класифікація торговельних меблів.

Поняття типізації, уніфікації та стандартизації торговельних меблів.

Вимоги, що ставляться до торговельних меблів. Вдосконалення в сучасних умовах. Охарактеризуйте технічне оснащення двох-трьох місцевих магазинів. Проаналізуйте дотримання цих вимог на прикладі торговельних меблів, якими оснащенні місцеві магазини.

Види торговельних меблів для оснащення торговельних залів магазинів із продажу продовольчих і непродовольчих товарів. Дайте характеристику торговельних меблів, що використовується в торговельних залах двох-трьох місцевих магазинів.

Вішала служать для викладання та продажу одягу на плечиках. Розрізняють та­кі типи вішал, як однорядні та дворядні; одноярусні та двоярусні; стаціонарні та ру­хомі (на колесах); із прямими, гнутими, нерухомими та поворотними штангами. Ві­шала мають опорні стояки.

Щитові стенди - це набір демонстраційних щитів із фанери, з'єднаних між со­бою накладками. Щити розміщуються в лінію та під кутом. Як пристрої для показу то­варів використовуються кронштейни, штанги, полички тощо.

Прилавки використовуються для викладання та продажу товарів. За будовою та призначенням їх поділяють на звичайні, прилавки-вітрини, прилавки для великогаба­ритних товарів, прилавки для виписування чеків та встановлення касових апаратів, а та­кож прилавки для зберігання корзин і сумок покупців. Вони мають збірно-розбірну конструкцію та складаються з опорних стояків, стінок, дна і кришки із ДСП із декора­тивним покриттям. Із лицьового боку прилавка прикріплено поличку, закриту розсувними дверцятами, а з боку продавця - висувні ящики для зберігання запасу товарів. На прилав­ках установлюються ваги, товари, інвентар тощо.

Пристрої для демонстрації служать для викладання та продажу швейних товарів, головних уборів, трикотажних виробів, шкіряної галантереї, взут­тя, спортивних товарів і автозапчастин, а також для викладання дрібних товарів "на­валом", їх виготовляють стаціонарними та пересувними. Пристрої мають вигляд сто­яка (опори) із закріпленими на ньому кільцевими, спірале-, дуго- і кошикоподібними та іншими насадками. Висота пристроїв становить 1000 - 2070 мм, діаметр -500-800 мм.

Касові кабіни застосовуються для розрахунку з покупцями. Розрі­зняють касові кабіни для магазинів самообслуговування та для магазинів, що викорис­товують традиційну форму продажу; нємеханізовані та механізовані, оснащені засобами праці касира (стрічковими конвеєрами, механізмами видавання здачі тощо). У деяких моделях кабіни передбачено можливість збільшення їх довжини та ширини з одночас­ним видовженням полички для розрахунку з покупцями.

Тара-обладнання - це виріб, призначений для розміщення, транспортування, короткочасного зберігання та продажу з нього товарів, як правило, методом самообслуговування.

Ще є офісне обладнання.

Поняття та види тари-обладнання. Наведіть приклади застосування тари-обладнання в місцевих магазинах.

Тара-обладнання - це виріб, призначений для розміщення, транспортування, короткочасного зберігання та продажу з нього товарів, як правило, методом самообслуговування.

Поняття «торговельний інвентар» та його класифікація.

Правила експлуатації торговельних меблів та інвентарю. Проаналізуйте дотримання цих правил у місцевих магазинах.

Класифікація засобів вимірювальної техніки. Дайте характеристику засобів вимірювальної техніки, що використовується у двох-трьох місцевих магазинах.

Індексація ваг. Дайте характеристику ваг таких моделей: ВН 10 Ц 13 у, ВН 10 Ц 13 у, ВЦЛ 10 м, ВП 500 Ш 13 В, ВС 10 Ц 13 А.

Характеристика вимог до ваг.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]