Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
op13.doc
Скачиваний:
29
Добавлен:
08.06.2015
Размер:
911.36 Кб
Скачать
  1. Вимоги перед початком експлуатації

1.6. Перед вмиканням холодильнику в електромережу уважно ознайомитися з інструкцією по його експлуатації та дійсною інструкцією.

1.7. Перед вмиканням холодильнику в електромережу повинна бути перевірена: його електропроводка - на відсутність можливих порушень ізоляції; відсутності порушень штепсельних розеток, електрошнурів та вилок підключення холодильнику з електромережі; а також відсутність замкнення струмоведучих частин на корпус холодильнику.

1.8. Якщо у безпосередній близькості у холодильнику знаходяться заземлені частини пристроїв (газові плити, радіатори опалення, водопровідні крани, трубопроводи, мийки та т.п. ), їх необхідно огородити деревяними решітками.

  1. Вимоги небезпечності під час експлуатації

1.9. Категорично забороняється при вмиканні в електромережу холодильнику торкатися одночасно до холодильників та пристроям , які мають природне заземлення.

1.10. При появленні ознак замикання електропроводки на корпус (пощипування при торканні до металевих частин) холодильника негайно вимкнути його від електромережі та не вмикати до виявлення та усунення несправностей .

  1. Вимоги небезпечності по закінченню експлуатації

1.11. необхідно вимкнути холодильник від електромережі :

1.11.1. При прибиранні його в середині та зовні.

1.11.2. При заміні електролампочки у шафі холодильнику.

1.11.3. При переміщенні його на інше місце.

1.11.4. При митті підлог під холодильником та коло нього.

1.11.5. При виконанні будь-яких інших операцій, повязаних з обслужуванням холодильнику.

  1. Вимоги небезпечності в аварійних ситуаціях

1.12. При непередбаченому припиненні подачі електроенергії вимкнути холодильник від електромережі, висунувши вилку з штепсельної розетки.

1.13. У випадку виникнення пожежі вимкнути холодильник з електромережі. При неможливості вимкнення з електромережі пожежу тушити за допомогою тільки піску чи за допомогою вуглекислотного вогнегасника та викликати пожежну охорону за телефоном “01”.

1.14. При отриманні електротравми надати потерпілому першу медичу допомогу, а при необхідності викликати швидку допомогу за телефоном “03”, доповісти адміністрації.

1.15. При утіканні робочого холодоносія викликати майстра по ремонту холодильників.

Міністерство освіти та науки україни

ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА №

ЗАТВЕРДЖЕНО:

наказом директора №____

від “___ ”________ 2007р.

ІНСТРУКЦІЯ З ОХОРОНИ ПРАЦІ №

ДЛЯ ПРАЦІВНИКІВ ХАРЧОБЛОКУ

  1. Загальні вимоги

1.1.К роботі як кухар допускаються особи, що пройшли навчання:

- за фахом;

- по роботі на електромеханічному кухонному устаткуванні;

- по роботі на газових і електричних плитах,

а також що пройшли навчання по охороні праці, пожежної безпеки, ввідний, первинний інструктаж на робочому місці і знаючі справжню інструкцію.

1.2. Під час вступу на роботу працівники харчоблока і кухарі повинні пройти попередній медичний огляд, в процесі подальшої роботи - періодичні медичні обстеження - один раз в місяць, а профілактичні огляди один раз в три місяці.

1.3 . За роботу в несприятливих умовах праці кухарю надаються пільги, встановлені згідно чинного трудового законодавства, і безкоштовна видача санітарно - гігієнічного одягу, згідно нормам.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]