Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lab 5 СТВОРЕННЯ ЗВІТІВ.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
16.05.2015
Размер:
203.26 Кб
Скачать

6.3.6 Обчислення підсумків з накопиченням

Поряд з обчисленням підсумків у розділах груп можна створювати підсумки з накопиченням в області даних. Властивість Сумма с накоплением будь-якого числового поля, розміщеного в області даних, дозволяє обчислювати підсумки, що обнуляються на початку кожної групи або накопичуються протягом всього звіту. Розмістивши в області даних поле, установіть для нього властивості Данные - значення поля, для якого обчислюється сума, а для властивості Сумма с накоплением - значення Для группы.

6.4 Створення та впровадження підлеглих звітів

Висновок у звіті детальних даних з декількох таблиць, пов'язаних ставленням один-до-багатьох, не представляє особливої праці. Ви можете впроваджувати в область даних створюваного звіту підлеглі звіти для виведення декількох детальних рядків з таблиці або запиту, що знаходиться на стороні "багато хто" по відношенню до поточної рядку в області даних.

Для створення підлеглого звіту у вікні бази даних перейдіть підпорядковану таблицю або запит і виберіть пункт Отчет у спадному списку кнопки Новый объект на панелі інструментів. У вікні діалогу Новий звіт виберіть будь-який пункт і відкрийте звіт у потрібному режимі. Зазвичай в підлеглому звіті не буває колонтитулів.

Відкрийте основний звіт, тобто той, в який ви хочете впровадити підлеглий звіт, в області даних створіть елемент керування типу "підлеглий звіт". Як значення властивості Объект-источник введіть ім'я звіту, який потрібно впровадити, задайте пов'язані поля, тобто виберіть значення властивостей Основные поля і Подчиненные поля. Крім того, потрібно встановити для властивостей розширення і стиснення значення Да, щоб Access міг розширювати або стискати підлеглий звіт. Щоб налаштувати розмір впровадженого звіту, виберіть команду Формат4Размер4По размеру данных для цього елемента.

Спростити впровадження підлеглого звіту можна за допомогою Майстра підлеглих звітів і форм. Всі необхідні параметри Майстер запрошує в ході діалогу. Щоб почати роботу Майстра натисніть кнопку, а потім кнопку на панелі елементів.

6.5 Налаштування звітів

Щоб змінити розмір виділеного елемента керування, можна скористатися маркерами зміни розміру, що знаходяться на сторонах, в нижніх кутах і в правому верхньому куті. Для переміщення невиділеного елемента керування використовуйте вказівник миші.

Якщо елемент керування має приєднану напис, вона переміщається разом з ним. переміщати елемент управління та приєднану напис можна незалежно один від одного за допомогою маркерів переміщення, розташованих в лівих верхніх кутах елемента керування та написи.

Для виведення даних за допомогою звітів ми повинні бути впевнені, що елементи управління мають достатній розмір для розміщення даних. У Access є така команда, що підбирає розмір написів відповідно з довжиною і висотою тексту - Формат - Размер - По размеру данных.

Для вирівнювання елементів керування по краях або вузлах сітки в меню Формат існує команда Выровнять.

6.6 Перегляд готового звіту

Режим попереднього перегляду призначений для того, щоб побачити як буде виглядати звіт на друку, тобто редагування в цьому режимі неможливо. Вікно попереднього перегляду можна розширити, щоб вивести на екран більшу частину звіту. Для переміщення по вікну можна використовувати горизонтальну і вертикальну смуги прокрутки, різні масштаби. Для перегляду інших сторінок звіту користуйтеся полем номера сторінки і кнопками переходу, які розташовані в нижній частині вікна перегляду. Вікно перегляду також дозволяє переглянути кілька сторінок одночасно за допомогою кнопки Несколько страниц.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]