Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lab 5 СТВОРЕННЯ ЗВІТІВ.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
16.05.2015
Размер:
203.26 Кб
Скачать

6.2.2 Задання діапазонів групування

Для кожного поля або виразу, заданого у верхній частині вікна сортування і угрупування, можна встановити властивості Группировка та Интервал. Зазвичай дані групуються по кожному значенню поля або виразу. Але записи можна групувати не тільки по окремих значеннях, але і за діапазонами значень. Вид і розмір діапазону залежать від типу даних поля або виразу.

При групуванні по текстовому полю можна починати нову групу при зміні першого або кількох початкових символів значення поля. Наприклад, щоб утворити по одній групі для кожної букви алфавіту, визначте створення нової групи при зміні першої літери значення поля - таким чином, ви отримаєте групу записів, в яких значення поля починається з літери А, групу записів зі значенням поля, що починається з літери Б , і т.д. Щоб задати групування за першим символів, установіть для властивості Группировка значення За першими знаками, а у клітинці властивості Интервал введіть число початкових символів, за якими Ви хочете утворювати групи.

Для чисел можна встановити властивість Группировка в значення Интервал. У цьому випадку властивість Интервал визначає діапазони угруповання. Access обчислює діапазони, починаючи з 0. Якщо задати інтервал, рівний 10, то будуть формуватися групи значень від -20 до -11, від -10 до -1, від 0 до 9, від 10 до 19, від 20 до 29 і т.д.

Для полів дати / часу можна встановити як значення властивості Группировка такі одиниці виміру як По роках, За кварталах, По місяцях, По тижнях, По днях, По годиннику, За хвилинах. Для властивості Інтервал вкажіть кількість одиниць виміру, якщо ви хочете проводити групування за певному відрізку часу. Наприклад, якщо ви хочете створити групи з інтервалом у два роки, встановіть для властивості Группировка значення По роках, а у клітинці властивості Интервал введіть 2.

6.3 Використання значень, що обчислюються

Великі можливості звітів Access багато в чому визначаються їх здатністю виконувати прості і складні обчислення з даними базових таблиць або запитів. Access надає десятки вбудованих функцій, призначених для обробки даних або для додавання інформації до звіту.

6.3.1 Додавання поточної дати і номера сторінки

Для дат Microsoft Access надає дві вбудовані функції, які можна використовувати для включення до звіту поточної дати і часу. Функція Date повертає поточну системну дату і час у вигляді значення дати / часу.

Щоб додати поточну дату в звіт, створіть вільне поле у верхньому колонтитулі і введіть вираз = Now () у клітинці його властивості Данные, а для властивості Формат поля встановіть значення довгий формат дати. Поверніться до звіту і введіть з клавіатури в напис поля змістовний текст або зовсім видаліть її.

Щоб додати номер сторінки, використовуйте властивість звіту Page. Ви не побачите його у вікні властивостей, так як воно підтримується Access на системному рівні. Крім того, в Access існує властивість Pages, що містить загальну кількість сторінок у звіті. Щоб додати до звіту номер поточної сторінки, створіть вільне поле і в комірці його властивості Данные введіть вираз = "Page" & [Page] & "of" & [Pages]

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]