Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lab 6 СТВОРЕННЯ ФОРМ У ACCESS 1997.doc
Скачиваний:
36
Добавлен:
16.05.2015
Размер:
189.44 Кб
Скачать

Створення форм у access

1. Мета роботи

Вивчення прийомів створення і редагування форм і діаграм в ACCESS.

2. Завдання роботи

Створення форм різних типів та їх редагування із використанням режимів Майстра і Конструктора форм. Створення та редагування діаграм у формах.

3. Зміст роботи

3.1 Запустити MS Access і відкрити створену раніше базу даних.

3.2 Створити просту форму з ім'ям Студенти, використовуючи режим Автоформа: в столбец.

3.3 Відкрити створену форму і змінити деякі дані.

3.4 Створити форму Екзаменаційна відомість, використовуючи режим Майстра форм.

3.5 Відредагувати форму Екзаменаційна відомість у режимі Конструктора.

3.6 Використовуючи Майстер форм, побудувати ієрархічну форму по двох пов'язаних таблицях.

3.7 Створити і відредагувати діаграму на основі даних підсумкового запиту.

4. Вимоги до звіту

Звіт про виконану роботу повинен містити:

- Назву роботи, її завдання і опис послідовності виконання;

- Відповіді на контрольні питання за вказівкою викладача.

До звіту додається дискета з виконаним завданням.

5. Загальні положення

5.1 Основні відомості про форми

Форми є основним засобом організації інтерфейсу користувача в додатках Access. Добре розроблені форми дозволяють працювати з додатком навіть непідготовленому користувачеві.

Найчастіше форми створюються в наступних цілях:

- Введення і редагування даних - це найбільш поширений спосіб використання форм. Форми забезпечують виведення на екран даних у зручному для користувача вигляді.

- Управління ходом виконання програми - у цьому випадку форми використовуються для запуску макросів (вони детально будуть описані в розділі 7);

- Виведення повідомлень - за допомогою форм можна вивести на екран інформацію, попередження або повідомлення про помилки;

- Друк інформації - незважаючи на те, що для друку інформації найчастіше використовуються звіти, можна надрукувати інформацію, що міститься у формі. Форми дозволяють задавати два різних набори параметрів: один - для виведення форми на екран, а інший - для виводу на друк;

5.2 Способи створення форм

Для створення форми слід у вікні бази даних перейти на вкладку Формы і натиснути кнопку Создать, після чого на екрані з'явиться вікно Новая форма. У даному вікні пропонується вибрати джерело даних для форми і спосіб її створення.

Access пропонує наступні способи створення форм:

- Конструктор форм. Цей спосіб дозволяє розробляти власні екранні форми із заданими властивостями для перегляду, введення і редагування даних.

- Мастер форм. Дозволяє досить швидко створити форму на основі обраних для неї даних.

- Автоформа: в столбец. Дозволяє автоматично створити для вихідної таблиці / запиту форму, в якій всі поля розташовуються в один або кілька стовпців.

- Автоформа: в ленточная. Дозволяє автоматично створити для вихідної таблиці / запиту форму, в якій всі поля розташовані в рядок. Назви полів розташовані зверху, як у таблиці, але кожне з яких має власне поле для перегляду.

- Автоформа: табличная. Дозволяє автоматично створити табличну форму, яка аналогічна стрічковій, але кожний запис в такій формі перебуває на окремій сторінці.

- Диаграмма. Дозволяє створювати форму, дані в якій представлені у вигляді діаграми.

- Сводная таблица. Цей майстер використовує Microsoft Excel для створення об'єкту зведеної таблиці, і Microsoft Access для створення форми, в яку впроваджується об'єкт зведеної таблиці.

- Для варіантів створення форм Автоформа: в столбец, Автоформа: ленточная, Автоформа: табличная і Диаграмма необхідно вибрати джерело даних для створення форми. У всіх інших випадках це робити необов'язково.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]