Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lab 6 СТВОРЕННЯ ФОРМ У ACCESS 1997.doc
Скачиваний:
37
Добавлен:
16.05.2015
Размер:
189.44 Кб
Скачать

5.4.2 Панель елементів і Список полів

Панель елементів використовується для розміщення об'єктів у формі. Зазвичай панель елементів з'являється в режимі Конструктора форм автоматично. Прибрати або відновити її на екрані можна командою Вид-Панель елементів. Нижче наведені найбільш використовувані елементи форми і відповідні їм кнопки на панелі елементів.

  Надпись. Розміщення у формі довільного тексту.

  Поле. Розміщення у формі даних з відповідного поля базової таблиці/запиту, висновок результатів обчислень, а також прийом даних, що вводяться користувачем.

Выключатель.. Створення вимикача, кнопки з фіксацією.

Переключатель. Створення селекторного перемикача.

Флажок. Створення контрольного перемикача.

Поле со списком Розміщення елемента управління, об'єднуючого поле і список, що розкривається.

Список. Створення списку, що допускає прокрутку. В режимі форми вибране із списку значення можна ввести в новий запис або використати для заміни вже існуючого значення.

Кнопка. Створення командної кнопки, що дозволяє здійснювати різноманітні дії у формі (пошук записів, друк звіту, установка фільтрів і т.п.).

Рисунок. Розміщення у формі малюнка, що не є об'єктом OLE.

Свободная рамка объекта. Розміщення у формі вільного об'єкту OLE, який залишається незмінним при переміщенні по записах.

Присоединенная рамка объекта. Розміщення у формі об'єктів OLE. Використовується для об'єктів, збережених в базовому джерелі записів форми, тому при переміщенні по записах у формі відображаються різні об'єкти.

Линия. Розміщення у формі лінії для відділення логічно зв'язаних даних.

Прямоугольник. Розміщення у формі прямокутника для угрупування елементів управління або виділення логічно зв'язаних даних.

При розміщенні у формі полів з базової таблиці/запиту зручно користуватися Списком полей, який можна вивести командою Вид-Список полів. Він є вікном, що містить перелік всіх полів базової таблиці/запиту. Щоб розмістити яке-небудь поле у формі, достатньо просто перетягнути його лівою кнопкою миші із Списка полей в потрібний розділ форми.

5.4.3 Властивості об'єктів форми

Всі об'єкти форми характеризуються своїми властивостями, які можна налаштувати відповідно до певних вимог.

Для того, щоб отримати доступ до властивостей об'єкта форми, слід спочатку виділити цей об'єкт у вікні конструктора форми, а потім виконати команду Вид-Свойства (або натиснути кнопку Свойства на панелі інструментів). У результаті на екрані з'явиться вікно з властивостями і подіями вибраного об'єкту.

При розміщенні в формі нового об'єкта для неї встановлюються значення властивостей, прийняті за замовчуванням. Деякі властивості успадковуються з базової таблиці. Наприклад, для елемента Поле властивості Формат, Число десятичных знаков, Маска ввода, Значение по умолчанию копіюються зі структури таблиці, в якій знаходиться дане поле.

Кожен елемент форми має своє ім'я. Це ім'я використовується надалі для посилань на цей елемент. За замовчуванням, новим елементам присвоюється ім'я, яке складається з назви елемента і його номера, який визначається порядком створення. Наприклад, Поле1 або Напис3.

Якщо елемент керування створюється шляхом переносу поля за допомогою миші зі списку полів, то у властивість Имя копіюється значення властивості Имя поля.. Наприклад, якщо зі списку полів у форму перенесено полі Факультет, то цьому елементу в формі буде задано ім'я Факультет.

Не допускається існування в одній формі двох елементів управління з однаковими іменами, однак, в різних формах елементи управління можуть мати однакові імена. Не можна присвоїти однакові імена елементу управління та розділу в одній формі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]