Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lab 6 СТВОРЕННЯ ФОРМ У ACCESS 1997.doc
Скачиваний:
37
Добавлен:
16.05.2015
Размер:
189.44 Кб
Скачать

5.4.4 Створення керуючих кнопок

Кнопки використовуються у формі для виконання певної дії або низки дій. Наприклад, можна створити кнопку, яка буде відкривати таблицю, запит або іншу форму. Можна створити набір кнопок для переміщення по записах таблиці, якщо не влаштовують стандартні засоби переміщення, передбачені у формі.

У Access передбачено більше 30 стандартних кнопок, при створенні яких достатньо скористатися лише Майстром по створенню кнопки. Для цього потрібно виконати наступні дії:

- Встановити режим використання майстра на панелі елементів;

- Вибрати інструмент Кнопка на панелі елементів і вказати місце розташування та розмір кнопки у формі;

- У першому вікні Майстра вибрати категорію кнопки і виконувані нею дії;

- Якщо створювана кнопка призначена для роботи з іншим об'єктом бази даних (звітом, таблицею, іншою формою), то на другому кроці потрібно вибрати необхідний об'єкт;

- Далі слід вибрати текст або малюнок, що розміщуються на кнопці. при розміщенні малюнка можна скористатися кнопкою Обзор .. для вибору малюнка;

- На завершальному кроці роботи Майстра задається ім'я створюваного елемента.

5.5 Управління елементами форми

У процесі створення форми всі її елементи можна переміщати, видаляти, змінювати їх властивості. Для цього потрібний елемент перш за все слід виділити. Виділений елемент має маркеры выделения у вигляді невеликих квадратиків, розташованих по кутах і середині сторін.

Для виділення одиночного елемента досить просто клацнути по ньому мишею. Для виділення декількох об'єктів можна скористатися такими способами:

- Натиснути клавішу SHIFT і, утримуючи її, клацнути мишею по всіх елементах які виділяються;

- Вибрати інструмент Выбор объектов на панелі елементів. Встановити покажчик миші на елемент і, не відпускаючи кнопки миші, перемістити рамку виділення так, щоб усередині неї появились всі потрібні елементи.

Виділивши декілька елементів, можна управляти їхніми спільними властивостями. Такий підхід дозволить заощадити час і уникнути помилок і розбіжностей при встановленні властивостей для кожного з елементів окремо. Наприклад, так можна встановити єдиний стиль оформлення для всіх підписів полів у формі

5.5.1 Редагування елементів форми

Для зміни розміру елемента треба перемістити один із маркерів виділення до досягнення потрібного розміру. Якщо потрібно встановити розмір для поля або написи так, щоб у ньому були повністю видно всі відображувані дані, то краще скористатися командою Формат-Размер…-По размеру данных.

Для переміщення виділеного елементу потрібно встановити покажчик миші на кордон вибраного об'єкта так, щоб вказівник набув форми відкритої долоні. Після цього натиснути кнопку миші і перемістити елемент на нове місце.

Рис. 2 Елементи поля у формі

Поле введення та його підпис пов'язані один з одним. Тим не менш, іноді потрібно переміщати їх порізно. Для цього використовуються метки перемещения - великі квадрати в лівому верхньому кутку кожного пов'язаного елемента (Рис. 2). Якщо підвести до них курсор миші, то він прийме форму вказівного пальця руки. У цьому положенні можна перемістити кожен з пов'язаних елементів окремо.

Для видалення елемента форми потрібно його виділити. Після цього слід натиснути клавішу DELETE або скористатися командою Правка-Удалить.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]