Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zaochnikam.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
297.47 Кб
Скачать

Додаткова література

  1. Кім. Г, Сопко В.В., Кім Ю.К. Бухгалтерський облік: первинні документи і порядок їх заповнення. Навчальний посібник: Вид. 2-ге, перероб. та доп. – К.: Центр навчальної літератури, 2006. – 480 с.

  2. Фінансовий облік: первинна документація та облікова реєстрація: Навч. посіб. / М. Р. Лучко, М. Я. Остап’юк, Й. Я. Даньків та ін. – К.: Знання, 2005. – 319 с.

  3. Чебанова Н.В. Фінансовий облік. Навчальний посібник. Київ: "Центр учбової літератури" 2007.- 704 с.

«Фінансовий облік 2»

Метою вивчення дисципліни є набути спеціальних теоретичних знань і практичних навичок ведення фінансового обліку і формування інформації про власний капітал, зобов'язання, витрати, доходи, фінансові результати та фінансову звітність відповідно до національних і міжнародних стандартів з метою прийняття ефективних управлінських рішень.

Завдяки вивченню дисципліни студенти повинні:

знатизміст сучасних законодавчих і нормативно-правових актів, які врегульовують питання формування та подання інформації у фінансовій звітності; принципи, методи і процедури обліку на підприємствах різних форм власності;

вмітизастосовувати теоретичні знання при організації фінансового обліку власного капіталу і зобов'язань, витрат, доходів і фінансових результатів, а також відображати зазначені показники у фінансовій звітності.

набути навички:професійного користування законодавчими та нормативними актами, що визначають правові засади регулювання, організації й ведення бухгалтерського обліку в Україні; професійного користування навчальною і науковою літературою та періодичними виданнями в сфері бухгалтерського обліку; професійної роботи з первинними документами та регістрами бухгалтерського обліку.

Модуль I Фінансовий облік власного капіталу і зобов'язань підприємства

Тема 1. Облік власного капіталу

Поняття власного капіталу, його класифікація та відображення у фінансовій звітності.

Порядок формування та облік статутного капіталу підприємств різних організаційно-правових форм. Поняття та облік пайового, додаткового, резервного, неоплаченого та вилученого капіталу. Порядок формування, обліку та використання нерозподіленого прибутку.

Тема 2. Облік забезпечень та цільового фінансування

Поняття забезпечень, їх класифікація та відображення у фінансовій звітності відповідно до П(с)БО 11 "Зобов'язання".

Організація обліку забезпечення виплат відпусток, додаткового пенсійного забезпечення, забезпечення гарантійних зобов'язань, забезпечення інших витрат і платежів

Поняття цільового фінансування та облік його формування і використання.

Тема 3. Облік зобов'язань

Поняття зобов'язань, їх класифікація та відображення у фінансовій звітності відповідно до П(с)БО 11 "Зобов'язання".

Організація обліку поточних зобов'язань за короткостроковими позиками, векселями виданими, розрахунками з постачальниками та підрядниками.

Облік розрахунків з бюджетом за податками та обов'язковими платежами. Поняття, облік та відображення у фінансовій звітності відстрочених податкових активів і зобов'язань відповідно до П(с)БО 17 "Податок на прибуток". Облік довгострокових зобов'язань.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]