Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zaochnikam.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
297.47 Кб
Скачать

Тема 4. Облік праці та її оплати

Поняття зобов'язань з оплати праці, їх класифікація та відображення у фінансовій звітності відповідно до П(с)БО 26 "Виплати працівникам".

Організація оплати праці на підприємстві. Облік використання робочого часу. Форми і системи оплати праці. Облік нарахування заробітної плати. Облік відрахувань на соціальні заходи. Облік утримань із заробітної плати. Порядок нарахування відпускних та допомоги з тимчасової непрацездатності.

Модуль II Облік витрат, доходів, фінансових результатів

та фінансова звітність підприємства

Тема 5. Облік витрат підприємства

Поняття витрат, їх визнання, класифікація та відображення у фінансовій звітності відповідно до П(с)БО 16 "Витрати".

Організація фінансового обліку витрат з використанням рахунків класу 8 "Витрати за елементами" та класу 9 "Витрати діяльності".

Складові собівартості продукції та відображення їх в обліку. Порядок визначення виробничої собівартості та собівартості реалізації.

Облік та розподіл загальновиробничих витрат.

Облік адміністративних, збутових та інших витрат.

Тема 6. Формування та облік доходів підприємства

Поняття доходів, їх класифікація та відображення у фінансовій звітності відповідно до П(с)БО 15 "Дохід".

Організація фінансового обліку доходів. Облік доходів від реалізації. Облік інших операційних доходів. Облік доходів від участі в капіталі. Облік інших фінансових доходів. Облік інших доходів. Облік надзвичайних доходів. Облік страхових платежів.

Облік доходів майбутніх періодів.

Тема 7. Облік фінансових результатів діяльності підприємства

Поняття фінансових результатів, їх класифікація та відображення у фінансовій звітності відповідно до П(с)БО 3 "Звіт про фінансові результати".

Формування фінансових результатів, порядок закриття рахунків 7-го, 8-го та 9-го класів та визначення результату діяльності підприємства.

Облік результатів операційної діяльності, результатів фінансових операцій, іншої звичайної діяльності та результатів надзвичайних подій.

Тема 8. Фінансова звітність підприємства

Поняття фінансової звітності, її мета, принципи побудови та вимоги відповідно до Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" та П(с)БО 1 "Вимоги до фінансової звітності". Порядок подання фінансової звітності. Складові фінансової звітності.

Порядок формування та використання інформації, наданої у Балансі.

Побудова Звіту про фінансові результати, порядок формування та використання його показників.

Зміст Звіту про рух грошових коштів та використання його показників в управлінні підприємством. Зміст та використання Звіту про власний капітал. Зміст Приміток до річної фінансової звітності та використання їх даних в управлінні.

Особливості фінансової звітності суб'єктів малого підприємництва.

Перелік основної та додаткової навчально-методичної літератури Основна література

  1. Бухгалтерський фінансовий облік: Підручник для студентів спец. „Облік і аудит”/ За редакцією проф.. Ф.Ф.Бутинця. Житомир: ПП „Рута”, 2006. – 831 с.

  2. Верига Ю.А. Бухгалтерський облік: нормативно-правові документи. Коментар. Навчальний посібник - К.:Центр учбової літератури, 2009.- 656 с.

  3. Гладких Т.В. Фінансовий облік: Навчальний посібник.-Київ: Центр навчальної літератури, 2007. -480с.

  4. Лишиленко О.В. Бухгалтерський фінансовий облік. Навчальний посібник., - Київ: "Центр учбової літератури" 2008. – 555с.

  5. Ткаченко Н.М. Бухгалтерський фiнансовий облiк, оподаткування i звiтнiсть : Пiдручник / проф. Н.М. Ткаченко . - К.: Алерта , 2007. - 953 с.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]