Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zaochnikam.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
297.47 Кб
Скачать

Тема 4. Облік запасів

Поняття запасів, умови їх визнання, класифікація та порядок відображення у фінансовій звітності відповідно до П(с)БО 9 "Запаси".

Документальне оформлення та облік надходження запасів: порядок оформлення та облік довіреностей; документальне оформлення надходження запасів; облік надходження запасів на підприємство.

Документальне оформлення та облік вибуття запасів: документальне оформлення вибуття запасів; оцінка та облік вибуття запасів; оцінка запасів на дату балансу.

Облік запасів у місцях зберігання та контроль за їх збереженням: облік запасів у місцях зберігання; особливості обліку МШП; інвентаризація запасів.

Модуль III Облік основних засобів, нематеріальних активів та довгострокових фінансових інвестицій

Тема 5. Облік основних засобів

Поняття основних засобів, умови їх визнання, оцінка, класифікація та порядок відображення у фінансовій звітності відповідно до П(с)БО 10 "Основні засоби".

Документальне оформлення руху основних засобів. Облік надходження основних засобів в результаті: купівлі, створення, внеску до статутного капіталу, безоплатної передачі, обміну.

Облік операцій, що виникають при експлуатації основних засобів: амортизація основних засобів; ремонт і модернізація основних засобів; переоцінка основних засобів.

Облік вибуття основних засобів в результаті: продажу, ліквідації, безоплатної передачі, внеску до статутного капіталу іншого підприємства, обміну.

Облік оренди основних засобів за П(с)БО 14 "Оренда".

Поняття, умови визнання, класифікація та відображення у фінансовій звітності інших необоротних матеріальних активів відповідно до П(с)БО 7 "Основні засоби". Організація обліку інших необоротних матеріальних активів та особливості їх амортизації.

Особливості створення та обліку довгострокових біологічних активів у сільськогосподарських підприємствах відповідно до П(с)БО 30 "Біологічні активи".

Тема 6. Облік нематеріальних активів

Поняття нематеріальних активів, умови їх визнання, оцінка, класифікація та порядок відображення у фінансовій звітності відповідно до П(с)БО 8 "Нематеріальні активи".

Порядок формування первісної вартості та облік надходження нематеріальних активів. Особливості амортизації нематеріальних активів. Облік вибуття нематеріальних активів.

Тема 7. Облік довгострокових фінансових інвестицій

Поняття, умови визнання, класифікація та відображення у фінансовій звітності довгострокових фінансових інвестицій відповідно до П(с)БО 12"Фінансові інвестиції".

Організація обліку довгострокових фінансових інвестицій.

ПЕРЕЛІК ОСНОВНОЇ ТА ДОДАТКОВОЇ

НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

Основна література

  1. Бухгалтерський фінансовий облік: Підручник для студентів спец. „Облік і аудит”/ За редакцією проф.. Ф.Ф.Бутинця. Житомир: ПП „Рута”, 2006. – 831 с.

  2. Верига Ю.А. Бухгалтерський облік: нормативно-правові документи. Коментар. Навчальний посібник - К.:Центр учбової літератури, 2009.- 656 с.

  3. Гладких Т.В. Фінансовий облік: Навчальний посібник.-Київ: Центр навчальної літератури, 2007. -480с.

  4. Лишиленко О.В. Бухгалтерський фінансовий облік. Навчальний посібник., - Київ: "Центр учбової літератури" 2008. – 555с.

  5. Ткаченко Н.М. Бухгалтерський фiнансовий облiк, оподаткування i звiтнiсть : Пiдручник / проф. Н.М. Ткаченко . - К.: Алерта , 2007. - 953 с.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]