Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PRAKTIKUM_Ostatochny.doc
Скачиваний:
61
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
2.59 Mб
Скачать

Список рекомендованої літератури до теми 6

Нормативно-правові акти

  1. Господарський процесуальний кодекс України // Відомості Верховної Ради України. – 1992. – № 6. – Ст. 56 (із змінами, внесеними згідно із Законом № 5477-VI від 06.11.2012).

  2. Кодекс торговельного мореплавства України // Відомості Верховної Ради України. – 1995. – № 47. – Ст. 349 (із змінами, внесеними згідно із Законом № 4652-VI від 13.04.2012).

  3. Про приватизацію державного майна: Закон України // Відомості Верховної Ради України. – 1992. – № 24. – Ст. 348 (із змінами, внесеними згідно із Законом № 5083-VI від 05.07.2012).

  4. Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію): Закон України // Відомості Верховної Ради України. – 1992. – № 24. – Ст. 350 (із змінами, внесеними згідно із Законом № 2774-V від 4336-VI від 19.02.2012).

  5. Про заставу: Закон України // Відомості Верховної Ради України. – 1992. – № 47. – Ст. 642 (із змінами, внесеними згідно із Законом № 4498-VI від 13.03.2012 ).

  6. Про нотаріат: Закон України // Відомості Верховної Ради України. –1993. – № 39. – Ст. 383 (із змінами, внесеними згідно із Законом № 5492-VI від 06.12.12).

  7. Про іпотеку: Закон України // Відомості Верховної Ради України. – 2003. – № 38. – Ст. 313 (із змінами, внесеними згідно із Законом № 795-VI від 08.08.2012).

  8. Про здійснення державних закупівель: Закон України // Відомості Верховної Ради України. – 2010. – № 33. – Ст. 471 (із змінами, внесеними згідно із Законом № 5463-VI від 02.12.12).

Підзаконні нормативно-правові акти

      1. Положення про порядок проведення аукціонів (публічних торгів) з реалізації заставленого майна: Постанова КМУ від 22 груд. 1997 р. № 1148 // Офіц. вісн. України. – 1998. – № 2. – 42 с. (із змінами, внесеними згідно з Постановою КМУ № 536 від 25.05.2011).

Тема 7. Відповідальність за правопорушення у сфері господарювання План семінарського заняття

7.1. Поняття, ознаки та принципи господарсько-правової відповідальності.

7.2. Підстави господарсько-правової відповідальності.

7.3. Форми господарсько-правової відповідальності.

7.3.1. Відшкодування збитків.

7.3.2. Штрафні санкції.

7.3.3. Оперативно-господарські санкції.

7.3.4. Адміністративно-господарські санкції.

Методичні рекомендації до теми 7

7.1. Готуючись до цієї теми, слід згадати поняття юридичної відповідальності в цілому і з’ясувати, в якому разі і на підставі чого наступає безпосередньо господарського-правова відповідальність як комплексний правовий інститут, що має свій особливий предмет регулювання – правопорушення у сфері господарювання. Зверніть увагу на загальні та специфічні (видові) ознаки, що притаманні господарсько-правовій відповідальності. З’ясуйте, чим вони відрізняються від принципів господарсько-правової відповідальності.

7.2. Аналізуючи підстави господарсько-правової відповідальності, акцентуйте увагу на юридичних та фактичних її різновидах. Юридичні підстави – певний нормативно-правовий акт, у якому відповідне діяння зафіксоване як правопорушення, а фактичні підстави – це безпосередньо винне, протиправне діяння, що завдає шкоди господарським відносинам, правам і законним інтересам суб'єктів господарювання та інших учасників господарських відносин (господарське правопорушення). Зверніть увагу на види господарських правопорушень за різними критеріями розмежування і поясніть, чим відрізняється прострочення боржника та кредитора. Запам’ятайте, які елементи входять до складу господарського правопорушення.

7.3. Як відомо з теорії права, будь-яке правопорушення тягне за собою певні покарання у вигляді різноманітних санкцій. У підприємницькому праві згідно з ГК застосовується чотири види господарсько-правових санкцій: відшкодування збитків, штрафні санкції, оперативно-господарські санкції, адміністративно-господарські санкції.

    1. 7.3.1. Аналізуючи відшкодування збитків як вид господарсько-правових санкцій, запам’ятайте, що ця санкція передбачає можливість відновлення майнового стану учас­ника господарських правовідносин за рахунок правопорушника. З’ясуйте поняття збитків і що входить до їх складу.

Акцентуйте свою увагу на правилах визначення розміру збитків та умовах і порядку їх відшкодування. Наприкінці визначте позитивні риси і недоліки відшкодування збитків як форми господарсько-правової відповідальності.

      1. Зверніть увагу на визначення штрафних санкцій згідно з цивільним та господарським законодавством, проведіть порівняльний аналіз понять «штраф» та «пеня».

Зафіксуйте, що згідно з господарським законодавством штрафні санкції – це певна грошова сума, яку сплачує правопорушник своєму контрагентові за невиконання або неналежне виконання зобов’язання. Обов’язково зверніть увагу на співвідношення застосування штрафних санкцій і відшкодування збитків, особливо на обмеження щодо їхнього спільного застосування.

Також з’ясуйте позитивні та негативні ознаки штрафних санкцій.

      1. Аналізуючи оперативно-господарські санкції, запам’ятайте, що ця група санкцій, на відміну від усіх інших господарсько-правових санкцій, більшою мірою впливає не на майнову базу правопорушника, а передбачає вчинення потерпілою стороною відповідних організаційних заходів, які застосовуються для унеможливлення або зменшення негативних наслідків від господарського правопорушення. Також зверніть увагу, що ці санкції контрагенти можуть застосовувати лише в тому разі, якщо про них є згадка у відповідному господарському договорі, на відміну від відшкодування збитків, штрафних санкцій, адміністративно-господарських санкцій застосування яких можливе і на підставі закону. Визначте аналогічно попереднім господарсько-правовим санкціям переваги та недоліки саме оперативно-господарських санкцій.

      2. На відміну від усіх попередніх санкцій, які, як правило, застосовуються контрагентами один до одного, адміністративно-господарські застосовуються виключно державою в особі відповідних компетентних органів у разі порушення суб’єктами господарювання норм чинного законодавства. Багатоманітність адміністративно-господарських санкцій передбачає необхідність їх поділу на дві групи: господарсько-організаційні та адміні­стративно-майнові. Перша група включає в себе санкції, які передбачають певні організаційні обмеження (наприклад, припинення експортно-імпортних операцій або зупинення дії ліцензії), тоді як друга група містить у собі правові можливості зменшення майнової бази правопорушника (наприклад, шляхом безоплатного вилучення прибутку або стягнення адміністративно-господарського штрафу).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]